LENART

Tako so proslavili Ivankinih sto let (FOTO)

V Domu sv. Agate so ves dan odmevali iskrena voščila in pesmi. Trije vnuki, sedem pravnukov in prapravnukinja ji rišejo nasmeh na obraz.
Fotografija: Za sto let ni smela manjkati torta.
Odpri galerijo
Za sto let ni smela manjkati torta.

Na dan sv. Lucije, 13. decembra 2022, je bil v Domu sv. Agate pri Lenartu v Slovenskih goricah prav poseben dan. Stanovalka Ivanka Trojak je v družbi svojcev, prijateljev, gostov, sostanovalcev in zaposlenih v domu, ki deluje v okviru Doma Lenart, slavila 100. rojstni dan! Že zjutraj so ji za voščilo zapeli zaposleni, nato sta jo med drugimi obiskala direktor lenarškega doma starejših Zlatko Gričnik in lenarški župan, mag. Janez Kramberger.

Župan Lenarta Janez Kramberger (levo) in direktor Doma sv. Lenarta Zlatko Gričnik
Župan Lenarta Janez Kramberger (levo) in direktor Doma sv. Lenarta Zlatko Gričnik
ni podpisa
ni podpisa
Še veliko zdravih let!
Še veliko zdravih let!

Po slovesnem kosilu je sledilo slavje, s petjem so ga popestrile pevke ljudskih pesmi pri Društvu upokojencev Lenart. Pravnukinji sta pomagali upihniti svečke, potem pa je Ivanka zarezala v veliko torto. Ob častitljivem jubileju ji je v svojem imenu in v imenu Mestne občine Maribor pisno voščilo poslal tudi župan Aleksander Saša Arsenovič. »Želimo ji trdnega zdravja in vse dobro in še veliko zdravih let,« so ves dan odmevale lepe želje, pridružil se jim je tudi vodja Doma sv. Agate Andrej Sraka.

Za sto let ni smela manjkati torta.
Za sto let ni smela manjkati torta.

Hči Nada Antolinc je predstavila življenjsko pot slavljenke. Ivanka Trojak se je rodila v Avstriji, očetu Avstrijcu in materi Slovenki. Ko še ni imela leto dni, jo je mama oddala Ivanki Pušelc in njenemu možu, pri njiju je ostala za vedno. Osnovno šolo je obiskovala v Selnici ob Dravi. V Mariboru se je izučila za šiviljo in se tam zaposlila. Kot mladinka je bila aktivna članica društva Sokol. Ko je dopolnila 22 let, se je poročila s sosedovim sinom Ivanom. Preselila sta se na Falo. Kmalu se je družina povečala, najprej za hčerko, tri leta kasneje sta dobila še sina. Ivanka je pustila službo in šivala doma. Največje veselje je imela z vrtom, sicer pa ji nasmeh na obraz rišejo trije vnuki, sedem pravnukov in prapravnukinja. Ko se je mož poškodoval in odšel v dom, se je Ivanka preselila k hčerki v Maribor, kjer je prebivala devet let. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije