ŠE VEDNO OD 21. DO 6. URE

Hojs pojasnil, zakaj ne sproščajo policijske ure

Notranji minister je prepričan, da je epidemiološka oziroma policijska ura še vedno smiselna.
Fotografija: Hojs je bil gost v Odmevih. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Hojs je bil gost v Odmevih. FOTO: RTV Slovenija

Potem ko je vlada sprejela prehod v oranžno fazo in s tem sproščanje nekaterih protikoronskih ukrepov, se je pojavilo vprašanje, zakaj ne sprosti tudi policijske ure, o kateri je podvomil tudi prvi epidemiolog v državi Mario Fafangel. Notranji minister Aleš Hojs je sinoči v Odmevih pojasnil, zakaj bo policijska ura še do rumene faze.

image_alt
Končno! Konec omejitve gibanja, otroci se vračajo v šole


»Poglejte, doktor Fafangel je povedal neko zelo zanimivo zadevo. Torej, povedal je, da nima smisla držati policijske ure, če so gostilne zaprte. /.../ In ravno to, da gostilne so zaprte, in da sprostimo policijsko uro, bi bil še dodaten magnet, da se bodo vsi tisti, ki v gostilne ne morejo, znova začeli združevati po svojih domovih, prirejali zabave in podobno. In ravno to je tisti del, ki se je v preteklosti nesporno ugotovil, da je zelo, zelo pripomogel k razvoju epidemije. Sam sem prepričan, da smo lahko, če se bomo držali reda, hitro na naslednji stopnji, torej v rumeni fazi. In kot veste, je v rumeni fazi predvidena ukinitev te epidemiološke – ali kot jo novinarji radi imenujete – policijske ure.«

image_alt
Ljubljanski policist o tem, kaj se dogaja ponoči, ko smo zaprti v domovih


Kdaj je predvidena rumena faza? V rumeno skupino bomo vstopili, ko bo sedemdnevno povprečje manj kot 600 okuženih in bo hospitaliziranih manj kot 500 bolnikov s covidom 19. Ko bo Slovenija prešla v rumeno fazo, se bodo v šole vrnili še preostali dijaki, ponovno se bo izvajal pouk na fakultetah, odprli se bodo dijaški in študentski domovi za vse ter preostale servisne dejavnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije