ZAPRTA ŠOLA

Groza v slovenski šoli, na učence zgrmel strop

Telovadnica OŠ Stara Cerkev spet zaprta, ker je za učence nevarna. V petek popustila plošča, k sreči ni zadela odbojkarjev.
Fotografija: Ravnateljica je telovadnico zaprla. FOTO: Simona Fajfar
Odpri galerijo
Ravnateljica je telovadnico zaprla. FOTO: Simona Fajfar

STARA CERKEV – Bilo je sedmo šolsko uro v četrtek, ko so učenci v telovadnici OŠ Stara Cerkev igrali odbojko. »Žoga je priletela v strop oziroma v ploščo in jo premaknila, da je zgrmela na tla. Niti pomisliti nočem, kaj bi se lahko zgodilo,« pravi Sonja Veber, ravnateljica OŠ Stara Cerkev.

Na tla je zgrmela plošča, velika kakšen meter krat pol metra, ki bi lahko ubila katerega od učencev, ti so igrali odbojko. Celotni strop telovadnice je sestavljen iz tovrstnih plošč, a se v preteklosti kaj takega še ni zgodilo. »Morda se je katera plošča zaradi žog, ki so udarile vanjo, malce premaknila, tako da jo je hišnik potem poravnal. Nikoli pa se ni nobena premaknila toliko, da bi kazalo, da bo padla, še manj pa, da bi se to v resnici zgodilo,« pravi zgrožena ravnateljica.

Sonja Veber, ravnateljica OŠ Stara Cerkev. FOTO: Simona Fajfar
Sonja Veber, ravnateljica OŠ Stara Cerkev. FOTO: Simona Fajfar

Odprta kot konzerva

V petek je v zgodnjih popoldanskih urah v telovadnico prišla ekipa z občine Kočevje in ugotavljala, kaj se je zgodilo oziroma kaj narediti, da bo strop varen. Razlog za grozljivko, ki bi se lahko zgodila, je zadnja prenova. Med decembrskim katastrofalnim vetrom, ki je na Kočevskem in Notranjskem ruval drevesa – predvsem smrekove gozdove, ki so bili na tem območju nasajeni v obdobju po vojni – in povzročil katastrofo neverjetnih razsežnosti, ki jo bo še povečal razmah lubadarja, je odkrilo približno 300 hiš.

Prenovljena šola. FOTO: Simona Fajfar
Prenovljena šola. FOTO: Simona Fajfar

Med njimi je bila tudi telovadnica OŠ Stara Cerkev, ki ima ravno streho in jo je veter odprl kot konzervo. Približno 1600 kvadratnih metrov pločevinaste strehe je letelo okoli šole kot nevaren izstrelek in na srečo ni poškodoval ljudi. Del odkrite strehe je ostal ob šoli, različno veliki kosi pa so leteli naokoli in poškodovali tudi hiše v bližini.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije