NALIVI

FOTO: Majska nevihta: zalivalo kleti, avtomehanično delavnico, zamašen most

Močno deževje, ki je v ponedeljek zajelo Slovenijo, je po državi povzročilo preglavice.
Fotografija: Poplava na območju Slovenskih Konjic. FOTO: PGD Slovenske Konjice
Odpri galerijo
Poplava na območju Slovenskih Konjic. FOTO: PGD Slovenske Konjice

ZREČE, DRAVOGRAD, LJUBNO – Že zgodaj v ponedeljkovem popoldnevu so imeli gasilci in druge pristojne službe veliko dela na območju Štajerske in Koroške, kjer je meteorna voda zalila več kleti. 

Zamašen most

V naselju Selovec v bližini Dravograda se je zamašil most in Potok sv. Neže je ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Šentjanž ter pogodbeni voznik delovnega stroja so odstranili oviro in sprostili deročo vodo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. 

Težave je voda povzročala tudi v Celju, Žalcu in na Polzeli. V občini Slovenske Konjice so gasilci PGD Slovenske Konjice, Tepanje, Žiče, Zreče in PIGD Konus Slovenske Konjice črpali meteorno vodo iz več stanovanjskih hiš, stanovanjskih blokov, policijske postaje, trgovine, gostišča in podjetja. V Bezini je bala sena zajezila potok Bezinščica, voda pa je ogrožala bližnje hiše. Gasilci PGD Slovenske Konjice so balo odstranili iz potoka. Težave so imeli tudi v Laškem.

Težave v Beli krajini

Iz Črnomlja uprava za zaščito in reševanje poroča o meteorni vodi, ki je zalila avtomehanično delavnico. Gasilci PGD Črnomelj so iz prostora izčrpali 30 kubičnih metrov vode in ga očistili.

V zgodnjih torkovih jutranjih urah poročajo tudi o črpanju vode v Mariboru.
 
Ste opazili kaj zanimivega, naredili fotografije ali videoposnetke? Pošljite nam jih, z veseljem jih bomo objavili.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije