TUJA DELOVNA SILA

FOTO: Kaj se dogaja? Žalosten prizor pred našo ambasado

Bosanci množično odhajajo v Slovenijo.
Fotografija: Pomanjkanje delovne sile, predvsem za slabše plačana fizična dela, Slovenija zapolnjuje predvsem z delavci iz držav nekdanje Jugoslavije. FOTO: Twitter, Aleksander Trifunović
Odpri galerijo
Pomanjkanje delovne sile, predvsem za slabše plačana fizična dela, Slovenija zapolnjuje predvsem z delavci iz držav nekdanje Jugoslavije. FOTO: Twitter, Aleksander Trifunović

BANJALUKA – Urednik medijskega projekta Buka Aleksandar Trifunović je na twitterju objavil pomenljivo fotografijo, ki jo je posnel pred slovenskim veleposlaništvom v Banjaluki. Na fotografiji je množica ljudi, ki v koloni čaka za vstop na slovensko veleposlaništvo.

Sodeč po zapisu Trifunovića, ljudje urejajo dokumente za zaposlitev v Sloveniji. »Ljudje gredo v tujino, da bi delali in živeli od svojega dela«, »Poceni delovna sila«, »Saj je oblasti v interesu, da gredo, ker to niso zadovoljni ljudje, zato jih pustijo iti« – to so le nekateri komentarji pod objavo, ki opisujejo slabe razmere za življenje v BiH.

V Sloveniji je sicer vsak 10. na trgu dela tujec, je objavila STA. Število tujcev se je v enem letu povečalo za 19,5 odstotka, zdaj je pri nas zaposlenih 87.700 tujcev. Največ jih prihaja iz BiH (42.600), na drugem mestu je Srbija (8171) in nato Hrvaška (7500). Največ jih je zaposlenih v gradbeništvu (23.400), proizvodnji (20.300), prevozu in skladiščenju (14.800), pa poroča Tanjug.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije