NAGRAJENKI RAZBURJATA

FOTO: »In potem vas izrojena levica zmerja, da ne razumete umetnosti!«

Janša se je ostro odzval na dodelitev dveh nagrad Prešernovega sklada.
Fotografija: Umetnost, ki je bila nagrajena. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Umetnost, ki je bila nagrajena. FOTO: Twitter

LJUBLJANA – Na Prešernovi proslavi na predvečer kulturnega praznika je bilo zaradi dobitnikov nagrad slovesno, a hkrati tudi trpko. »Dolina Šentflorjanska, pozdravljena,« je govor začel predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer. Poudaril je, da če oblast ne spoštuje ustvarjalnosti, ne gre pričakovati, da jo bodo spoštovali državljani.
V središču pozornosti so bili nagrajenci: dobitnika Prešernovih nagrad za življenjsko delo, pesnik, dramatik in prevajalec Boris A. Novak ter baletni solist, koreograf in režiser Janez Mejač, ter šest nagrajencev Prešernovega sklada za pomembne umetniške dosežke v zadnjih dveh letih: gledališka ustvarjalka Simona Semenič, igralec Matej Puc, plesalka Valentina Turcu, direktor fotografije Marko Brdar, intermedijska umetnica Maja Smrekar in fotograf Boris Gaberščik, ki so bili predstavljeni z videoportreti.
Prešernova nagrajenka Simona Semenič ... za kaj takega so te včasih Komiji ustrelili, danes te pa dvigujejo v nebo pic.twitter.com/nySEqcJsiD
— Vražji žvižgač (@Paganini_1782) 7 February 2018

Nad Semeničevo in Smrekarjevo Janša ostro

Nagrajeni gledališki ustvarjalki Simona Semenič in Maja Smrekar pa sta bili deležni tudi veliko odzivov na spletnih omrežjih. 

Umetnost, ki je bila nagrajena. FOTO: Twitter
Umetnost, ki je bila nagrajena. FOTO: Twitter


Dol s paraziti

Tako je predsednik SDS Janez Janša nagrado Semeničevi in Smrekarjevi pospremil z zapisom na facebooku: »Izrojena levica se na kulturni praznik iz vas norčuje kot še nikoli doslej. Sramotenju naših skupnih nacionalnih simbolov in slovenske družine pravi 'umetnost'. Če se s tem ne strinjate, vas razglasi za nestrpneže in vas zmerja z bedaki. Potem pa iz vaših žepov bogato plačuje kreature, ki skrunijo vse tisto, kar je omogočilo, da smo kot narod stali in obstali. Dovolj je tega, DOL S PARAZITI!«



Umetnost, ki je bila nagrajena. FOTO: Twitter
Umetnost, ki je bila nagrajena. FOTO: Twitter
IZ VZPOREDNE PSIHIATRIJE: Maja Smrekar, dobitnica male Prešernove nagrade, sporoča, da zaradi javnega zgražanja, ker doji pse in se z njimi oplojuje, tega ne bo več počenjala. Zdaj je le v dilemu, ali naj to počenja s konji ali s podganami.
— vinko vasle (@vinkovasle1) 8 February 2018
Navadni državljani (Slovenci) za zlorabo živali prejmejo mandatno kazen ali celo gredo v zapor do 6 mesecev. Levajzarji (Maja Smrekar) za isto dejanje dobi nagrado Prešernovega sklada.
— SSN (@SSN_pr) 8 February 2018
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije