ANKETA NEDELJSKI NOVIC

Dobro bi bilo, če bi država podaljšala veljavnost turističnih bonov

E-vinjeta naj bi bila veliko bolj pravična od zdajšnjega sistema, saj bo veljala leto od dneva nakupa, pa tudi prijaznejša, saj nam bo prizanesla z vsakoletnim odstranjevanjem stare nalepke z vetrobranskega stekla.
Fotografija: Sezana 01.02.2011 foto:Igor Mali
Odpri galerijo
Sezana 01.02.2011 foto:Igor Mali

Ptuju je kljub negotovim razmeram zaradi novega koronavirusa, zaradi katerih je v mestih manj turistov, uspelo zapolniti večino svojih namestitvenih zmogljivosti. Po izkoristku turističnih bonov je celo prehitel vse mestne občine razen Kopra.
Do 9. avgusta je bilo na Ptuju po podatkih finančne uprave unovčenih 3938 bonov v skupni vrednosti 533.307 evrov.


»Pred začetkom letošnje poletne sezone nas je bilo zelo strah, ker smo pričakovali bistveno manjše zanimanje za obisk našega mesta. Ne ker jim ne bi imeli česa ponuditi, niti slučajno ne, ampak smo mislili, da bodo raje obiskovali Gorenjsko ali Primorsko. Zato smo še bolj veseli, da se je naš trud poplačal,« pravi direktorica ptujskega zavoda za turizem Tanja Srečkovič Bolšec.


Kot je pokazala naša tokratna spletna anketa na www.slovenskenovice.si, pa številni še kar čakajo na unovčitev svojih bonov. Nekateri so jih res že podarili najbližjim, vendar je, kot je pokazala naša anketa, še vedno veliko takih, ki so bon unovčili (teh je sicer manj), in takih, ki to še načrtujejo. Eno od naših vprašanj pa je bilo vezano na odločitev vlade, ki je potrdila predlog novele zakona za uvedbo elektronskih vinjet za osebna vozila s 1. decembrom 2021.


E-vinjeta naj bi bila veliko bolj pravična od zdajšnjega sistema, saj bo veljala leto od dneva nakupa, pa tudi prijaznejša, saj nam bo prizanesla z vsakoletnim odstranjevanjem stare nalepke z vetrobranskega stekla. O morebitni nižji ceni za zdaj ne govorijo. Po predvidenem sistemu naj bi kamere snemale tablice, Dars pa bo nadzoroval, kdo je vinjeto plačal in kdo ne. Nakup bo mogoč prek aplikacije, spleta ali na bencinskih servisih. Sistem vinjet za osebna vozila je sicer v Sloveniji veljaven od leta 2008. In večinsko prepričanje sodelujočih v naši anketi je – da je bil že skrajni čas! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije