NE SME V PARLAMENT

Poslanka kljub prepovedi v Italijo

Andreja Zabret iz LMŠ je objave s twitterja umaknila. Do nadaljnjega ne sme v parlament.
Fotografija: Poslanka LMŠ Andreja Zabret
Odpri galerijo
Poslanka LMŠ Andreja Zabret

»Poslanke in poslanci LMŠ se ne zgolj poslušamo, ampak se tudi slišimo. Interesi države so pred parcialnimi.« Tak zapis lahko preberemo na spletni strani stranke bivšega premierja Marjana Šarca, pripada pa njegovi poslanki Andreji Zabret in je izvzet iz njenega letnega intervjuja, v katerem je zaobjela preteklo delo v poslanski skupini. Z gotovostjo lahko trdimo eno: da je poslanka med tistimi, ki ima očitno slabo umita ušesa.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Verjetno je izkoristila nižje cene. Foto: Dejan Javornik
Zmago Jelinčič Plemeniti: Verjetno je izkoristila nižje cene. Foto: Dejan Javornik
Namreč, kljub krizni situaciji v svetu, nedavno razglašeni pandemiji in drakonskim ukrepom glede zajezitve kuge 21. stoletja, novega koronavirusa, ter jasnemu NE zunanjega ministrstva potovanju v Italijo, je minuli konec tedna mirno šla v tamkajšnji osir okužb ter meni nič, tebi nič z družbo smučala, svoje snežne vragolije in pohajanje po lokalih objavljala na twitterju (ko je očitno ugotovila nespametnost svojega početja, je objave umaknila), medtem ko vsa Slovenija trepeta pred razsežnostjo okužbe, Italija pa je zapadla v zdravstveno krizo – zaradi več kot 15.000 okuženih in več kot tisoč umrlih je strogo omejila svobodo javnega gibanja –, kakršne v modernem svetu ne pomnimo.

Njeno tvegano potovanje v osrčje virusov so nam potrdili tudi v poslanski skupini LMŠ, kjer sicer poslankinih zasebnih poti in druženj ne komentirajo, je pa dovolj zgovoren ukrep, ki so ji ga naložili, naj se ne vrača v hram demokracije. Trenutno, kot nam zatrdi piarovec Tilen Podergajs, naj bi bila poslanka še v Avstriji, v Italiji pa naj bi smučala en dan. »Priporočili smo ji, da po vrnitvi v Slovenijo ostane v samoizolaciji.« Kljub izrednim razmeram pa njenega početja, še zatrdi Podergajs, v stranki, katere predsednik Šarec je do včeraj še nadzoroval akutno zdravstveno situacijo in vodil vlado v odhodu, niso presojali v luči vsesplošnih restriktivnih ukrepov in navodil javnosti.



Česen in čebula sta naravni preventivi proti virusom, pravi prvi farmacevt med poslanci. FOTO: Guliver/Getty Images
Česen in čebula sta naravni preventivi proti virusom, pravi prvi farmacevt med poslanci. FOTO: Guliver/Getty Images
Informacije, da ni smučala sama, ampak da je s sabo odpeljala tudi strokovne sodelavce iz stranke, je za naš medij zavrnil, čeprav so nam te podatke predočili zaposleni v državnem zboru, kjer je zaradi nepremišljenosti in popolne ignorance poslanke zavladal dobršen strah. A, kot je zatrdil Podergajs, bo poslanka po smučarskem eksperimentu ostala doma in se ne bo družila z nikomer iz parlamenta.
 

Česen, šnops in seks od zadaj


»Malo preveč je panike,« se je na stanje v družbi odzval Zmago Jelinčič Plemeniti, ki do ravnanja svoje kolegice ni ostal ravnodušen. »To je neodgovorno, kaj takega se ne sme dogajati. Namerno tega najbrž ni naredila, verjetno je izkoristila nižje cene. Saj veste, to pri marsikom vžge, ta šparovna žilica, če se nežno izrazim, da ne rečem škrtost.« Prvak SNS, po izobrazbi farmacevt, je zaradi strokovne podkovanosti še toliko bolj tenkočuten do tovrstnih ravnanj: »Neodgovorna je do preostalih. Res da gospa ni medicinsko ali naravoslovno izobražena, zdravo pamet pa bi morala imeti.«

Zabretova je sicer diplomirana ekonomistka, zato ji poslanski soborec svetuje kot vsem državljanom, naj v svojo prehrano zdaj še pogosteje vključi čebulo in česen, veličasten naravni antibiotik, ki naj se ga najemo v izobilju, tesni, intimni stiki so tako prepovedani. »Lahko pa seksamo od zadaj.« Poljubljali se ne bodo niti v zakonodajnem telesu, ki te dni bolj spominja na hišo duhov, saj so poslanci dobili napotilo na delo od doma. Tja se bodo vračali le zaradi nujnih zadev, kot je sinočnja izredna seja.


»Vlada mora biti, čeprav bi moral v izrednih razmerah komandirati predsednik države Borut Pahor, pa ne vemo, kam je izginil, v kakšen bunker. Moral bi iti na odprto, ne pa snemati iz kleti. Predsednik je odgovoren za ljudi in državo!« Čas je tudi, nadaljuje brez dlake na jeziku, da se strahopetci umaknejo. »Saj ne preseneča poslankino ravnanje, če so od začetka tiščali glavo v pesek!«

Pa poslance tudi kaj hromi strah? »Niti ne, v parlamentu imamo razkuževalnike. Drugače pa tudi kakšen šnops prav pride. Ne vino, to nima dovolj alkohola, šnops mora biti. Topel čaj iz domačih zelišč. Pa na eterična olja ne pozabiti, ubijajo viruse, zato jih kar po hiši polijem,« z ljudsko modrostjo sklene Jelinčič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije