JAVNO MNENJE

Anketa Dela: Anže Logar najbolj priljubljeni politik v Sloveniji

Stranka Levica z najboljšim rezultatom po volitvah prehitela SD.
Fotografija: Na lestvici priljubljenosti politikov je prehitel Natašo Pirc Musar, ta je zdrsnila na tretje mesto. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Na lestvici priljubljenosti politikov je prehitel Natašo Pirc Musar, ta je zdrsnila na tretje mesto. FOTO: Voranc Vogel

Raziskava, ki jo je za Delo izvedla Mediana, in sicer med 706 polnoletnimi prebivalci, ki predstavljajo reprezentativni vzorec za Slovenijo, ima zanimive rezultate.

Obe največji parlamentarni stranki imata nekoliko nižjo podporo kot prejšnji mesec. Gibanje Svoboda je ta mesec utrpelo nekoliko nižji padec kot stranka SDS, ki je izgubila skoraj dve odstotni točki. Še vedno bi bila zmagovalna stranka, če bi bile volitve ta mesec. Na drugem mestu bi bila stranka SDS, na tretjem pa Levica, ki je tokrat  dosegla svoj najboljši rezultat od lanskih parlamentarnih volitev. Toliko kot je Levica pridobila, je stranka SD izgubila in končala na zadnjem mestu med parlamentarnimi strankami. Pred SD se je uvrstila tudi NSi.

Anketa Dela o podpori strankam. FOTO: Infografika Dela
Anketa Dela o podpori strankam. FOTO: Infografika Dela

Barometer priljubljenosti politikov

Na vrh se je povzpel poraženec lanskih predsedniških volitev Anže Logar, ki do poletja napoveduje ustanovitev nekakšne platforme političnega sodelovanja. Visoka je tudi njegova povprečna ocena, ki znaša 3,31 in je višja, kot jo je ta in prejšnji mesec, ko je bila uvrščena na lestvico, dosegla Nataša Pirc Musar. Zmagovalka predsedniških volitev je zdrsnila na tretje mesto, med njo in Logarja se je uvrstil zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan.

Politbarometer FOTO: Infografika Dela
Politbarometer FOTO: Infografika Dela

Več o tem preberite tukaj: Anže Logar se je zavihtel pred Natašo Pirc Musar.

Srednja ocena dela vlade in parlamenta

Ocena dela vlade še vedno malenkost pada, prav tako ocena dela parlamenta, februarja je njihovo delo ocenjeno na dobro: delo vlade za 2,97 ocene, delo državnega zbora pa na 2,95.

Ocena vlade. FOTO: Infografika Dela
Ocena vlade. FOTO: Infografika Dela

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije