REŠEVANJE

Triletnika rešili iz greznice

Mali Američan se je skoraj utopil v kravjih iztrebkih.
Fotografija: Gasilec se spušča v greznico.
Odpri galerijo
Gasilec se spušča v greznico.

PHILADELPHIA – V soboto so reševalci iz Philadelphie okoli pol sedme ure zvečer prejeli klic na pomoč, ker je v greznico padel triletni deček. Ob prihodu na kmetijo v okrožju Honey Brook približno 80 kilometrov zahodno od mesta so jih pričakali prestrašeni starši. Greznica je bila globoka tri metre in nameščena v velikanskem hlevu za govedo.

»Do njega nismo mogli priti zaradi gostote iztrebkov, je povedal šef lokalnih gasilcev Jake Bailey. »Morali smo prekiniti reševanje in se posvetiti prezračevanju.« Dečka so spodbujali in vztrajno opozarjali, naj se ne premika, saj so se bali, da bi se pogreznil še globlje v umazanijo. »Sedel je na iztrebkih, to pomeni, da ni bil potopljen, a če bi se začel premikati, bi imeli opravka s povsem drugačno zgodbo. Iztrebki so neke vrste živo blato, bolj ko se premikaš, hitreje toneš.« Dodatna ovira pri reševanju je bilo tudi močno deževje.
Reševalci so otroka rešili.
Reševalci so otroka rešili.

Na koncu sta se dva reševalca v posebnih oblačilih po vrvi spustila v greznico. »Ekipa je hitro dosegla dečka, ga rešila iz iztrebkov in postavila v košaro. Potegnili so ga ven in takoj umili, nato ga je pregledalo zdravstveno osebje.« Deček je bil pri zavesti, ni imel vidnih ran, je pa veliko prejokal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije