Obiskovalce parade pomendrali vozovi

Dve smrti in več poškodovanih. Festival Mardi Gras se končuje danes.
Fotografija: Dva udeleženca sta padla pod nevarni voz. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Dva udeleženca sta padla pod nevarni voz. FOTO: Guliver/getty Images

Medtem ko v Evropi odpovedujejo pustno rajanje, na novi celini nadaljujejo s polno paro. Znamenite parade, ki jih prirerajo v sklopu festivala Mardi Gras, so se za dva udeleženca končala smrtno, reševalci so v bolnišnico prepeljali več poškodovanih.
Moški je menda lovil priljubljene koralde. FOTO: Reuters
Moški je menda lovil priljubljene koralde. FOTO: Reuters

Neki moški se je nesrečno znašel pod težkim pustnim vozom v središču New Orleansa, kot kaže, se je preveč približal pustni povorki na predelu, ki ga ni varovala zaščitna ograja. Po besedah prič je menda nenadoma skočil proti vozu, s katerega so pustne šeme gledalcem metale tradicionalne pisane koralde, pri tem pa mu je spodrsnilo. Še pred njim se je smrtno ponesrečila 58-letna obiskovalka, ker se je nenadoma znašla pod kolesi prikolice v sprevodu, še več ljudi pa se je med povorko ponesrečilo, a na srečo brez hujših poškodb.

Včeraj in danes je župan na sprevodih prepovedal udeležbo vozov z več prikolicami, ki so se konec tedna izkazale za izjemno nevarne, udeleženci pa bentijo nad slabim varovanjem prizorišča. Kot poročajo ameriški mediji, se je zadnja tragedija na festivalu zgodila leta 2009, pred tem sta se smrtno ponesrečila otroka, daljnega leta 1981.


Večdnevni festival Mardi Gras, ki se končuje danes, v New Orleans vsako leto pritegne milijon obiskovalcev z vsega sveta, po odmevnosti pa ga uvrščamo ob bok karnevaloma v Benetkah in Riu de Janeiru. Pustno praznovanje izhaja iz 17. stoletja, zanj so zaslužni francoski priseljenci, prvi karneval, kakršnega poznajo v ZDA še danes, so priredili leta 1837. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije