POKOL

Morilec s kroglami prerešetal šolo

Štirje mrtvi v strelskem pohodu v ZDA.
Fotografija: Šestletni Alejandro naj bi okreval. FOTO: Handout
Odpri galerijo
Šestletni Alejandro naj bi okreval. FOTO: Handout

SACRAMENTO  – V strelskem pohodu na severu Kalifornije so bili ubiti štirje ljudje, deset je ranjenih. Krvavi pohod se je začel v torek zjutraj v kraju Rancho Tehama. Triinštiridesetletni Kevin Janson Neal je najprej ustrelil sosedo, domnevno žensko, ki jo je že januarja napadel z nožem. Nato je ukradel avto in streljal še na mimoidoče in vozila. Med ranjenimi sta ženska in otrok, ki sta se vozila v terencu.

Nato je poskušal vstopiti v osnovno šolo, polno otrok, a se je osebje hitro odzvalo in stavbo zaklenilo. »Strelec je z vozilom zapeljal v šolsko ograjo in jo podrl, nato pa je s polavtomatsko puško hodil po dvorišču,« je povedal pomočnik šerifa v okrožju Tehama Phil Johnston in poudaril, da je prisebno ravnanje osebja rešilo veliko otroških življenj.
43 let je bil star napadalec.

Ko je prišel pred šolo, je začel streljati v stavbo. Izstrelil je več kot 100 nabojev ter v prsni koš in nogo zadel šestletnega Alejandra Hernandeza, ta se zdravi v bolnišnici. Poleg Alejandra je ranil še enega učenca, nato pa oddrvel z ukradenim avtom in namerno trčil v drugo vozilo ter streljal na ljudi v njem. Po približno 45 minutah so ga policisti ustrelili. Oborožen je bil s polavtomatsko puško in dvema pištolama.

Napadalčev sosed je povedal, da je morilec v zadnjem času veliko streljal. »Policiji smo povedali, da je ta človek nor in da nam grozi,« je dejal Brian Flint, ogorčen, ker odgovorni niso ukrepali. Policija je potrdila, da so vse smrtne žrtve odrasle osebe in še, da so dan pred napadom Neala obravnavali zaradi nasilja v družini.

Pokol se je zgodil le teden dni po masakru v cerkvi v Teksasu, ko je umrlo 25 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije