GROZLJIVKA V SOSTREM

Spil je štamprl ruma, da jo je lažje umoril

21-letnega Simona Vogla mladost ne bo odrešila dolgotrajnega zapora. Zaradi grozovite usmrtitve dekleta Klavdije bo sedel do 38. leta.
Fotografija: Vogel ne more dobiti manj kot 15 let zapora, so sporočile višje sodnice. FOTO: MARKO FEIST
Odpri galerijo
Vogel ne more dobiti manj kot 15 let zapora, so sporočile višje sodnice. FOTO: MARKO FEIST

LJUBLJANA – Dejanje je storil brezkompromisno in premišljeno. Sam je povedal, da je nekaj minut prej spil štamprl ruma, da bi lažje izvedel umor. Medtem ko je bila Klavdija na stranišču, je iz garaže vzel kladivo, iz kuhinje pa nož. Skril ju je za hrbet ter ji dejal, da gresta v sobo. V srce in vrat jo je preračunljivo in hladnokrvno zabodel, ker je hotel biti prepričan, da bo zares umrla. Svoje dekle je ubil na zahrtben in grozovit način, vzel je življenje mladi ženski komaj na pragu odraslosti, ki mu je stala ob strani pri njegovem soočanju z duševnimi težavami in zasvojenostjo z mamili. Simon Vogel, star je komaj 21 let, si večje milosti, kot mu jo je namenilo že okrožno sodišče, ne zasluži. Zaradi umora 23-letne Klavdije Čučnik je upravičeno obsojen na 17 let zapora, je sporočilo višjih sodnikov.

V njej je videl demona

Diamantni maturant je Klavdijo umoril v svoji sobi 30. junija lani. Najprej naj bi jo napadel s hrbta, kamor jo je zabodel štirikrat. Potem je padla po tleh, ležečo pa je z nožem v prsni predel zabodel še najmanj petkrat. Nato je nož zamenjal za kladivo in z njim Klavdijo sedemkrat udaril po vrhu glave ter še sedemkrat po obrazu. Po umoru naj bi povedal, da je v njej videl nekakšnega računalniškega demona. »Mislil sem, da mi bere misli. Vse sem povezoval še z nasilnimi računalniškimi igricami. Mislil sem, da mi želi slabo. Bil sem nasilen do nje, tudi ona do mene.«
Na novembrskem naroku pred okrožno kazensko sodnico Špelo Koleta je smrtni greh priznal. Za umor mu je pretilo od 15 do 30 let zapora. Za mladeniča, ki se je že več let soočal z osebnostno motnjo, je bilo veliko več oteževalnih kot olajševalnih okoliščin, a mu je tožilstvo v primeru priznanja krivde ponudilo milostnih 18 let zapora.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije