NI IZKLJUČITVE

Sodnik odločil: sojenje Tičevemu morilcu bo javno

Tako tožilka kot tudi Cakićev odvetnik sta zahtevala, da se sojenje zapre za javnost. 
Fotografija: Sojenje Stefanu Cakiću za umor Gašperja Tiča, Ljubljana, 30.01.2018. Foto: Marko Feist FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Sojenje Stefanu Cakiću za umor Gašperja Tiča, Ljubljana, 30.01.2018. Foto: Marko Feist FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Morilcu Gašperja Tiča Stefanu Cakiću bodo sodili javno. Na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer danes poteka glavna obravnava zaradi uboja igralca, je sodnik Ciril Keršmanc odločil, da javnosti ne bo izključil.

Da naj sojenje poteka za zaprtimi vrati, sta predlagala tako tožilka Tamara Gregorčič kot tudi Cakićev odvetnik Gorazd Fišer.

Prva se sklicuje na varovanje družinskega in zasebnega življenja Tiča ter njegovih mladoletnih otrok, Fišer pa na varovanje zasebnega življenja Cakića.

22-letni Cakić se je imel možnost o krivdi izreči na predobravnavnem naroku, ki je potekal 17. januarja. V pisni izjavi, ki jo je prebral, je dejal, da obžaluje, da je za posledicami njegovih dejanj Gašper Tič izgubil življenje. Izrekel je sožalje njegovim svojcem. Čeprav se s Tičem nista dobro poznala, ga je po njegovih besedah cenil in spoštoval, zato ne more sprejeti očitka, da mu je želel smrt, kot naj bi mu to očitala obtožnica. Dodal je, da tudi zato ne priznava krivde, kot mu jo očita tožilstvo. V obtožnici je sicer zapisano, da je Cakić v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti 18. junija lani v jutranjih urah v stanovanju na Trubarjevi cesti v Ljubljani s kuhinjskim nožem večkrat zabodel Tiča, ki je nato za posledicami vbodov umrl. Dejanje naj bi storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, ki je bila posledica uživanja alkohola in kokaina.

Družino Tiča v postopku zastopajo trije pooblaščenci, ki premoženjskopravnega zahtevka do zdaj niso podali, so pa pustili odprto možnost, da to še naredijo.  
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije