Policisti prijeli serijskega vlomilca (35) iz Ljubljane

Več trgovcev je oškodoval za skupno šest tisočakov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic

Ljubljanski policisti so prijeli storilca, ki je vlamljal v trgovine na območju Ljubljane. Gre za 35-letnika z območja Ljubljane.

Policisti postaje Ljubljana Šiška so 26. februarja okoli 2. ure obravnavali vlom v trgovino na območju Šentvida. Storilca sta na silo odprla drsna vrata v trgovino in tako prišla v notranjost, od koder sta nato odtujila večjo količino cigaret. Z dejanjem sta povzročila za okoli 2.000 evrov materialne škode.

V isto trgovino je bilo vlomljeno tudi 5. marca okoli 2. ure, ko je storilec prav tako s silo odprl drsna vrata in tako prišel v notranjost trgovine. Odtujil je večjo količino cigaret. Z dejanjem je povzročil za 1.500 evrov materialne škode.

26. februarja okoli 3. ure so obravnavali vlom v trgovino na območju Dravelj. Dva storilca sta prav tako na silo odprla drsna vrata in tako prišla v notranjost, od koder sta nato odtujila večjo količino cigaret. Z dejanjem sta povzročila za okoli 2.500 evrov materialne škode.

Storilec že večkrat obravnavan

Z intenzivno kriminalistično preiskavo so policisti ugotovili, da je omenjena kazniva dejanja storil 35-letnik z območja Ljubljane, ki je bil že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, zato so mu 5. marca v v jutranjih urah odvzeli prostost, naslednji dan pa je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Preiskava navedenih kaznivih dejanj se še nadaljuje. O vseh novih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije