OPROŠČEN

Oglasili so se svojci umrlih Radanovih pacientov

Ivana Radana preganjali, da je umoril štiri paciente.
Fotografija: Ivan Radan kot zdravnik ne bo več delal na nevrološki kliniki. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Ivan Radan kot zdravnik ne bo več delal na nevrološki kliniki. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Kot je znano, je senat ljubljanskega okrožnega sodišča nekdanjega zdravnika na nevrološki kliniki Ivana Radana oprostil obtožb, da je umoril štiri paciente. Tožilstvo je na odločitev napovedalo pritožbo, saj naj bi sodišče v obrazložitvi minimiziralo pomen izjav prič.

Zahtevajo visoke odškodnine

Postopek proti nekdanjemu zdravniku na nevrološki kliniki tako še ni pravnomočen, Radan pa se bo moral na sodišču zagovarjati tudi pred tožbami svojcev umrlih. V kazenskem postopku so bili namreč priglašeni premoženjsko pravni zahtevki. Svojci enega umrlega pacienta zahtevajo 10.000, drugega 7000, tretjega pa 100.000 evrov. 

Odškodnino v vrednosti 17.353 evrov zahteva tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), za kolikor naj bi jih Radan oškodoval s pisanjem zelenih receptov zase, za svojce in prijatelje.

Sodnik okrožnega sodišča Martin Jančar je v sodbi odločil, da oškodovance napoti na pot pravde, torej lahko od Radana odškodnino zahtevajo s tožbo na civilnem sodišču.

Na delovnem sodišču gladko izgubil

Nekdanji zdravnik, ki je zdravniško licenco vrnil, je od UKC, kjer je bil zaposlen, zahteval odškodnino v višini 52.000 evrov oziroma deset bruto plač, saj da so ga nezakonito odpustili, a je v tožbi na višjem delovnem sodišču izgubil.

Preberite še:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas