NESREČA

Ogenj pogoltnil 15 let žuljev

Franc Kodrič iz Pečic v nedeljo ostal brez mizarske delavnice. V vasi ni hidranta za napajanje vode, vozili so jo tudi iz Brežic.
Fotografija: Gasilci so bili na kraju požarišča tudi včeraj FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Gasilci so bili na kraju požarišča tudi včeraj FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

BREŽICE – Soparno nedeljsko popoldne se je za Kodričeve iz Pečic, vasi v občini Brežice, spremenilo v pravo nočno moro. Ognjeni zublji so kljub neizmernemu in požrtvovalnemu trudu številnih gasilcev neusmiljeno požirali vse, kar je bilo v lično urejeni 200 kvadratnih metrov veliki mizarski delavnici, v kateri je Franc Kodrič, znan kot zelo sposoben in spreten mizar, začel obrt pred 15 leti.

Ogenj je prvi opazil Frančev sin, sprva se je poskušal sam spopasti z njim, a ker mu ni bil kos, je poklical gasilce. Ti so bili hitro na kraju dogodka, a ostrešje je bilo takrat že v plamenih. »Naše gasilsko društvo sicer nima cisterne, a vodo smo hitro dobili in smo šli z enim napadom tudi v notranjost. Takoj je bilo namreč aktiviranih 8 prostovoljnih gasilskih društev, ekipe so se menjale, sicer pa je bilo v gašenje vključenih kar 20 gasilskih društev.

Žalostna podoba delavnice FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Žalostna podoba delavnice FOTO: Tanja Jakše Gazvoda


Težava je namreč tudi ta, da tu v vasi ni hidranta za napajanje vode, najbližja sta na Zdolah in v Spodnji Pohanci. Tako je bilo treba vodo voziti, tudi iz Brežic. Tri cisterne so bile ves čas tukaj, da so zagotavljale vodo za vse napade in varovanja, 5 cistern pa jo je dovažalo.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije