HUDA PROMETNA NESREČA

Po strašni nesreči na obvoznici znano, kaj se je zgodilo z voznikom (VIDEO)

V naletnem trčenju je tovornjak trčil v osebno vozilo, ki ga je odbilo v tovornjak pred njim.
Fotografija: Prometna nesreča na južni ljubljanski obvoznici. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Prometna nesreča na južni ljubljanski obvoznici. FOTO: Promet.si

Južna ljubljanska obvoznica je pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Po napovedih bo zaprta dlje časa, poroča prometnoinformacijski center. Obvoz je možen po vzhodni oz. severni ljubljanski obvoznici, vozniki lahko avtocesto iz smeri Dolenjske ali Štajerske tudi zapustijo pred razcepom Malence.

Kot je razvidno iz posnetka, ki ga je objavil portal Dolenjska news, je v nesreči osebno vozilo trčilo v tovornjak. V hudem trčenju od avtomobila ni ostalo praktično nič.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili v naletnem trčenju udeleženi vozniki treh tovornih in enega osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila s priklopnikom pri vožnji zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim in je zmanjšal hitrost zaradi razmer v prometu. Tovorno vozilo je odbilo naprej, pri tem pa je trčilo v osebni avto pred njim. Tudi osebno vozilo je odbilo naprej, trčilo je še v priklopnik pred njim stoječega tovornega vozila.

To je ostalo od avtomobila. FOTO: Zajem Zaslona/tv Slovenija
To je ostalo od avtomobila. FOTO: Zajem Zaslona/tv Slovenija

Znano, kaj je z vozniki

V prometni nesreči sta se je povzročitelj nesreče in udeleženec v osebnem vozilu huje telesno poškodovala. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, po do sedaj znanih podatkih pa je življenje voznika osebnega vozila ogroženo.

Vozniki tovornih vozil so bili tujci v tranzitu, voznik osebnega vozila pa je slovenski državljan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in tožilec. Policisti še vedno opravljajo ogled in nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obvoznica zaprta do 22. ure

Gasilci bodo na kraju izvajali požarno varovanje predvidoma do 22. ure. V tem času bo južna ljubljanska obvoznica pri izvozu Ljubljana-jug v smeri Kozarij popolnoma zaprta.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas