Hrvata prostor najela v Novem mestu, vlomila pa na Primorskem

Preiskovalni sodnik je obema odredil pripor.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

Policisti postaje Koper in kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper so 4. marca letos obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Semedele in vlom v stanovanjsko hišo na območju Bertokov. Iz njih so storilci odnesli denar in nakit, materialna škoda je znašala približno 8.000 evrov.

V Slovenijo dan pred vlomom

Policisti so ugotovili, da sta kaznivih dejanj osumljena 26- in 21-letna Hrvata, ki sta v Slovenijo vstopila dan pred vlomom in sta se začasno nastanila na območju Novega mesta. »26-letnik je bil v Republiki Sloveniji že obravnavan zaradi istovrstnih kaznivih dejanj. Državljana Republike Hrvaške so policisti izsledili 5. 3. 2020 na območju Postojne in jima odvzeli prostost na podlagi II. odstavka 157. člena ZKP,« poroča PU Koper.

Našli ukradeni kos nakita

Policisti in kriminalisti so na podlagi odredbe okrožnega sodišča v Kopru opravili preiskavo osebnega avtomobila, ki sta ga uporabljala, in stanovanjskih prostorov na območju Novega mesta. Zasegli so kos nakita, ki je izviral iz enega od zgoraj navedenih vlomov, drugih ukradenih predmetov pa niso našli.

Državljana Republike Hrvaške sta bila 6. marca privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča, ki jima je odredil pripor.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije