NOGOMET

FOTO: Ste videli, kaj se je zgodilo na derbiju v Ljudskem vrtu?

Od kazanja zadnjice do udarjanja z glavo ob steklo, skrivanja bakel in celo ropa.
Fotografija: Na stadionu Ljudski vrt so razgreti navijači povzročili nemalo preglavic. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Na stadionu Ljudski vrt so razgreti navijači povzročili nemalo preglavic. FOTO: Mediaspeed.net

MARIBOR – Včeraj se je na stadionu Ljudski vrt odvijala prvenstvena nogometna tekma 1. SNL med ekipama NK Maribor in NK Olimpija. Ogledalo si jo je okoli 11.500 gledalcev.

Skrite bakle

Še pred tekmo so policisti na južni tribuni našli skritih 55 bakel in štiri fontane. Pri dveh obiskovalcih prireditve so našli tri bakle in jih zasegli. Proti obema bo podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Brez kazni je ne bodo odnesli niti prireditelji

Ker so organizirani navijači med tekmo večkrat prižgali večje število bakel, bodo policisti zoper organizatorja prireditve uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Enemu obiskovalcu prireditve so policisti zaradi kurjenja bakle izdali plačilni nalog.

Z glavo udarjal ob steklo

Med tekmo so policisti eno osebo, ki je z glavo tolkla po steklu, se nedostojno vedla do policistov in ni upoštevala njihovih zakonitih ukazov, pridržali in ji izdali plačilni nalog. Zaradi neupoštevanja varnostnikov, odrivanja in neupoštevanja ukazov policistov so policisti eni osebi izdali plačilni nalog. Uporabili so tudi prisilna sredstva – plinski razpršilnik.

Na igrišču kazal zadnjico

Plačilni nalog so po tekmi izdali še sedmim obiskovalcem prireditve, ki so preskočili ograjo in niso upoštevali varnostnikov. Enemu od njih, ki je stekel na igrišče in tam kazal zadnjico, so policisti izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Po en plačilni nalog so policisti po zaključeni tekmi izdali še trem kršiteljem, ker se je eden nedostojno vedel do varnostnikov, drugi do policistov, tretji pa poleg tega, da se je nedostojno vedel do policistov, tudi ni upošteval njihovih ukazov.

Pa še rop

Policisti so med tekmo obravnavali tudi kaznivo dejanje ropa. Trije neznani storilci naj bi namreč sinoči okoli 20.50 na Smetanovi ulici v Mariboru izza hrbta pristopili k 24-letnemu Blejca. Eden izmed njih naj bi ga prijel za desno roko in ga potegnil k sebi, drugi pa je od njega zahteval, da jim izroči, vse kar ima. Ker mu je ob tem grozil s pretepom, mu je oškodovanec izročil svojo denarnico in telefon.

Neznanec je telefon vrgel na tla, denarnico pa si je prisvojil. Vsi trije neznanci so po dejanju odšli neznano kam. Skupna materialna škoda znaša okoli 200 evrov, poroča mariborska policijska uprava.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije