PREPOVEDANO OROŽJE

FOTO: Specialci v romskih naseljih

V Beltincih in Dokležovju so zasegli več kosov strelnega orožja in mamila.
Fotografija: Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota ter posebna enota policije v romskem naselju v Beltincih. FOTO: Nataša Juhnov, Vestnik
Odpri galerijo
Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota ter posebna enota policije v romskem naselju v Beltincih. FOTO: Nataša Juhnov, Vestnik

BELTINCI – Kot je včeraj popoldne sporočil dežurni operater OKC Policijske uprave Murska Sobota Robert Belec, so policisti PU Murska Sobota včeraj zgodaj zjutraj in na podlagi odredbe sodišča opravili več hišnih preiskav na območju PU Murska Sobota.
»Med preiskavo je bilo najdenih in zaseženih več različnih kosov prepovedanega orožja in manjša količina prepovedane droge. Po zbranih obvestilih bo zoper osumljene podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje po drugem odstavku 135. člena KZ-1. Po opravljenih ustreznih analizah in kategorizaciji orožja sledijo prekrškovni postopki po zakonu o orožju, zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih in zakonu o prepovedanih drogah in prometu z njimi,« je zapisal Belec.

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota in posebna enota policije so v romskih naseljih v Beltincih in Dokležovju opravili hišne preiskave zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nedovoljene proizvodnje orožja in prometa z njim. Policiste je v romski naselji očitno zvabila anonimna prijava, da tamkajšnji prebivalci domnevno doma nezakonito hranijo strelno orožje, ob tem naj bi nekomu grozili. Zato je pri preiskavah sodelovala tudi posebna policijska enota, ki je usposobljena za razreševanje najbolj nevarnih razmer.
Da v beltinskem romskem naselju ni vse tako, kot bi moralo biti, je jasno že nekaj časa. Septembra lani je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer povedala: »Nisem vedela, da se tudi tu dogaja marsikaj, da so Romi praktično nezaposleni, da je kar veliko kaznivih dejanj, da se jih okoliški ljudje bojijo, da imajo probleme z zelo bučno glasbo, kadar so pogrebi, in da morda tudi policija ne posreduje dovolj«. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije