PRAVI, DA POŠTENO

Celjan trdi, da ni služil z oderuškimi posojili

Boris Bardutzky dokazuje, da je do imetja prišel pošteno.
Fotografija: Trdi, da ni služil z nečednimi posli. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Trdi, da ni služil z nečednimi posli. FOTO: Guliver/Getty Images

LJUBLJANA – Celjan Boris Bardutzky na ljubljanskem okrožnem sodišču dokazuje, da je svoje premoženje pridobil na pošten način in ne z oderuškimi posojili, kot to trdi specializirano tožilstvo. To je zoper njega vložilo tožbo po zakonu o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, s katero mu želi odvzeti nepremičnine, vozila in gotovino.
Sojenje se nadaljuje jeseni. FOTO: UROŠ HOČEVAR
Sojenje se nadaljuje jeseni. FOTO: UROŠ HOČEVAR

Tožilstvo v tožbi kot predmet odvzema našteva več nepremičnin (v Gotovljah in Šentjurju), osebni avto seat altea XL 1.6/TDI, motorno kolo yamaha XT 1200 Z ter terjatve, ki jih ima Bardutzky skupaj z Zoranom Milosavljevičem do številnih dolžnikov na podlagi posojilnih pogodb, notarskih zapisov oziroma drug do drugega.
Trdi, da ni služil z nečednimi posli. FOTO: Guliver/Getty Images
Trdi, da ni služil z nečednimi posli. FOTO: Guliver/Getty Images

Finančna preiskava, v kateri so pretresali premoženje tako Bardutzkega kakor Milosavljeviča med letoma 2005 in 2015, je namreč pokazala nesorazmerje med imetjem in prihodki, in sicer za Bardutzkega v višini dobrih 200.000 evrov (130.000 evrov v denarju in 90.000 evrov v nepremičninah in vozilih), za Milosavljeviča pa za 120 tisočakov (od tega v denarju dobrih sedem tisočakov, preostalo pa v nepremičninah, avtomobilu in motorju). Sodišče je na predlog tožilstva odredilo začasno zavarovanje, in sicer je Bardutzkemu prepovedalo razpolagati z gotovino, ki so mu jo zasegli v bančnem sefu (iz javnega oklica tožbe izhaja, da gre za 157 tisočakov) in nepremičninami.


Ljubljansko okrožno sodišče je postopek razdružilo na dva ločena postopka in v začetku maja opravilo poravnalni narok za Milosavljeviča, vendar od poravnave ni bilo nič, zato je glavno obravnavo razpisalo za julij. Milosavljevič namreč zavrača očitke, da si je imetje pridobil na nepošten način, in se sklicuje na svoje prihranke.

Očitke zavrača tudi Bardutzky, ki trdi, da je premoženje sad njegovih prihrankov oziroma da je denar, ki so ga med hišno preiskavo zasegli v bančnem sefu, zdaj pa ga hranijo na posebnem računu sodišča, v pretežnem delu last njegove žene in sinov.


Pooblaščenec Bardutzkega odvetnik Velimir Cugmas je na včerajšnjem prvem naroku opozoril, da obstajajo procesne ovire za postopek po zakonu o odvzemu imetja nezakonitega izvora. A bodo sojenje nadaljevali jeseni, ko bo svojo plat zgodbe predstavil Bardutzky, poleg njega bodo na narok povabili več prič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije