DROGA

Anonimnež zaradi sumljivih vonjav poklical policijo, med preiskavo so našli več, kot so pričakovali

Policisti so navedbe preverili in potrdili, s tem pa Pivčana utemeljeno osumili storitve prekrška, da ima neupravičeno v posesti prepovedano drogo konopljo.
Fotografija: Kaj so med preiskavo odkrili policisti. FOTO: Pu Koper
Odpri galerijo
Kaj so med preiskavo odkrili policisti. FOTO: Pu Koper

Policisti PU Koper poročajo, da so prejeli anonimno obvestilo, da se v Pivki po vsej verjetnosti suši prepovedana droga konoplja. Prijavitelj je javil, da je zaznal vonj, ki je značilen za omenjeno prepovedano drogo. Policisti so navedbe preverili in potrdili, s tem pa Pivčana utemeljeno osumili storitve prekrška, da ima neupravičeno v posesti prepovedano drogo konopljo. Na podlagi obrazložene pobude Okrajnemu sodišču v Postojni je sodišče izdalo odredbo o hišni preiskavi pri kršitelju.

V sredo so postojnski policisti začeli preiskavo in naleteli na prostor, ki je bil posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje, in sušilnico, kjer se je sušilo več vrhnjih delov rastline. O tem so obvestili državno tožilko v Kopru. Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog so osumljenega pridržali.

Zapisali so še, da so pri hišni preiskavi našli posebej prirejen prostor za hidroponično gojenje konoplje s 23 sadikami konoplje v lončkih, približno 188 vrhnjih delov rastlin prepovedane droge konoplje, ki so se sušile v zato prirejenem prostoru, 650,35 grama zdrobljenih rastlinskih delcev konoplje, 78,5 grama hašiša, 412 gramov prepovedane droge amfetamin, 0,42 grama prepovedane droge heroin, večjo količino (356) različnih tablet (prepovedana droga) in druge snovi, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Vzorci zaseženih snovi so bili poslani na analizo v Nacionalni forenzični laboratorij. Osumljeni moški iz Pivke je bil v četrtek priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku OS v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije