NATEG

Prodali so mu parkirišče, ki sploh ne obstaja

Silvo Gombač od Kraškega zidarja kupil parkirno mesto št. 96, ki ga v evidenci ni. Po 11 letih nategovanj sumi, da odgovorni pričakujejo podkupnino za ureditev.
Fotografija: Silvo Gombač je pošteno plačal parkirno mesto.
Odpri galerijo
Silvo Gombač je pošteno plačal parkirno mesto.

LJUBLJANA – Človeku se v življenju marsikaj zgodi, pravimo, če pa živimo v Sloveniji, se mu lahko pripetijo tudi nemogoče stvari. Danes 65-letni upokojenec Silvo Gombač je leta 2007 v podzemni garaži poslovnega objekta Zeleni dvor na Savski 10 v Ljubljani kupil podzemno parkirno mesto št. 96. Čeprav ga od nakupa naprej uporablja, so mu leta 2015 na zemljiški knjigi povedali, da ga ne more vpisati, ker v evidenci stavbe sploh ne obstaja. In to kljub temu da je poleg overjene kupo-prodajne pogodbe predložil vse potrebne dokumente.

Blok na Savski 10 v Ljubljani je Kraški zidar zgradil na prelomu tisočletja.
Blok na Savski 10 v Ljubljani je Kraški zidar zgradil na prelomu tisočletja.

Gombač je imel do nedavnega v kletnih prostorih na Savski 10 poslovni prostor – tiskarno in grafični studio. Ker je sčasoma potreboval skladiščni prostor, ki ga v tiskarni ni bilo, je za dovoz palet papirja in za parkiranje avtomobilov svojih delavcev v podzemni garaži od zdaj že propadlega podjetja Kraški zidar, d. d., kupil nekaj parkirnih mest, septembra 2007 parkirni mesti v 2. kleti št. 96 in št. 98 z identifikacijsko številko 101.E.


V 8. členu pogodbe pod alinejo 8.1 piše, da se prodajalec obvezuje po plačilu celotne kupnine na pristojno Geodetsko upravo republike Slovenije (Gurs) vložiti predlog za vpis tako, da bo tudi parkirno mesto št. 96 dobilo svojo identifikacijsko številko, ter po pridobitvi odločbe od Gursa na zemljiško knjigo vložiti predlog za vpis.
»Stvar se mi je zdela logična in poštena, dokler nisva s sinom v podjetju kupovala nove opreme za tiskarno in sva potrebovala kredit, ki smo ga seveda morali zavarovati z nepremičninami, tudi s parkirnimi mesti. Na zemljiški knjigi so mi povedali, da na parkirno mesto št. 96 ne morejo izdati izpisa iz zemljiške knjige, ker v evidenci stavbe ne obstaja.«
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije