GROZA

Po pomoti so jo živo pokopali

Brazilka je bila v krsti pri zavesti 11 dni, potem je v resnici umrla.
Fotografija: Za Rosangelo naj bi bila usodna sepsa.
Odpri galerijo
Za Rosangelo naj bi bila usodna sepsa.

RAICHAO DAS NEVES – Sedemintridesetletna Rosangela Almeida dos Santos je umrla na grozljiv način. Po pomoti so jo živo pokopali. V leseni krsti so jo položili v družinsko grobnico. Minuli petek so grobnico končno odprli, potem ko so ljudje slišali krike, a je bilo za žensko prepozno. Nesrečnica je bila menda 11 dni pri zavesti, dokler ji niso pošle moči.

Družinski člani so odprli grobnico in krsto na pokopališču Senhora Santana v mestu Riachao das Neves na severovzhodu Brazilije. Nekateri so zahtevali, da pokličejo rešilca, drugi so se dotikali njenih stopal in se čudili, kako so topla.

Rosangelo so razglasili za mrtvo 28. januarja v lokalni bolnišnici in naslednji dan so jo pokopali. Družino so ljudje, ki živijo v bližini pokopališča, poklicali 9. februarja, torej 11 dni po pogrebu, ker so v grobnici slišali krike in razbijanje. Njeno truplo je bilo zasukano in še vedno toplo. Prav tako ni več imela bombaža v uhljih in nosnicah, roke in noge pa so bile polne ran, ki so kazale, da se je poskušala osvoboditi.

V bolnišnici se je znašla zaradi slabosti, doživela je dva infarkta, umrla pa naj bi zaradi sepse. Bolna naj bi bila že od sedmega leta, ko je začela nenapovedano omedlevati, prav tako je uživala zdravila proti krvnim strdkom. »Odšla sem do grobnice in slišala razbijanje,« je povedala Natalina Silva. »Pomislila sem, da gre za potegavščino.« Končno so se odločili odpreti krsto, prišlo je okoli 500 domačinov, ki so prepričani, da je bila živa pokopana. »Ne želimo obtoževati zdravnikov,« je rekla njena sestra Isamara Almeida. »Nočemo povzročati težav, a smo bili priča grozljivi situaciji.« Policija je medtem že prevzela primer, tako da bodo truplo nesrečne Rosangele ponovno izkopali in dokončno ugotovili, kaj se je zgodilo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije