ZBIL PEŠCA

Pijan je zapeljal na levo

Alkohol in neprilagojena hitrost sta zelo nevarna kombinacija. Pijan voznik in brez vozniške na prehodu za pešce zbil pešca.
Fotografija: Trk v Novi Gorici FOTO: bralec Elija
Odpri galerijo
Trk v Novi Gorici FOTO: bralec Elija

SEŽANA – Na cesti v bližini Lipice je v soboto ob 17.43 padel motorist in se lažje ranil. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in pomagali sežanskim reševalcem, ki so poskrbeli za ranjenca.
V Spodnji Hajdini sta ob 16.39 trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Ptuj. Na vozilih so odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem pri oskrbi dveh ranjencev.

Na relaciji Dravograd–Slovenj Gradec je ob 12.43 osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem ter PGD Slovenj Gradec. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem in policistom. Ranjenca so ravenski reševalci odpeljali v slovenjgraško bolnišnico.

V Kopališki ulici v Kidričevem je ob 9. uri 54-letni voznik osebnega avta na prehodu za pešce treščil v 73-letno žensko. Hudo ranjeno so odpeljali na zdravljenje v ptujsko bolnišnico. Zoper 54-letnika sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.
Na avtocesti Ljubljana–Koper, pred priključkom Vrhnika v smeri Kopra, sta ob 00.36 trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter posuli z vpojnimi sredstvi razlite motorne tekočine. Ljubljanski in vrhniški reševalci so dva ranjenca oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.
V Lipnici je v petek ob 23. uri voznik z osebnim avtom zaradi kombinacije alkohola (napihal je 1,21 promila) in neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran in trčil v drugo vozilo. Drugi udeleženec ni bil pod vplivom alkohola (0,00), vendar trčenja zaradi nepredvidljivega ravnanja povzročitelja ni mogel preprečiti. Gasilci JZ GRS Kranj so na vozilih odklopili akumulatorja, razsvetljevali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in eno vozilo postavili na cesto. Alkohol vedno prevlada nad voznikom in zmanjšuje njegove sposobnosti za vožnjo, pri določenih količinah celo do te mere, da voznik odpove že pri najbolj osnovnih stvareh. Zato ne vozite, če ste pili alkohol, in si uredite drug prevoz.

V Ciril-Metodovi ulici v Murski Soboti je ob 19.18 voznik osebnega avta na prehodu za pešce trčil v pešca in ga hudo ranil. Povzročitelju, ki je bil pijan in je vozil brez vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo, ki mu je potekla veljavnost registracije. Soboški reševalci so pešca odpeljali v bolnišnico Rakičan.

V Cankarjevi ulici v Novi Gorici sta ob 16.53 trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so pomagal reševalcem, odklopili akumulatorja na vozilih in očistili cestišče. Ranjenca so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Pri Logu nad Škofjo Loko sta nekaj po 11. uri trčili vozili zaradi nepravilnega prehitevanja. Voznica je pred nesrečo začela prehitevati avto pred seboj in se ni prepričala, ali to lahko varno stori. Za njo je eno vozilo namreč že prehitevalo. Zato se sunkovito zavila in trčila v drugo vozilo. Policisti povzročiteljico obravnavajo v prekrškovnem postopku. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Policiji so pomagali pri usmerjanju prometa in postavitvi vozil na cesto.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v 48 urah zasegli 14 vozil, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so v treznilnico spravili voznika iz Murske Sobote.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije