DOBRODELNOST

Nateg: Delal se je, da je dobrodelen, glasbeniki besni

Mitja iz Lenarta, ki je bil pred nesrečo avtoličar, naj bi denar dobil. Izvajalci, ki bi brezplačno nastopili v Celju, so odpovedali nastope.
Fotografija: Mitja in društvo Beli tiger pred januarskim koncertom FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Mitja in društvo Beli tiger pred januarskim koncertom FOTO: Facebook

Celjskega dobrodelnega koncerta, napovedanega za zadnjo nedeljo v letošnjem maju, ne bo! Organizator domnevno humanitarnega dogodka, na katerem naj bi zbirali finančna sredstva za celjski dnevni center za socialno ranljive skupine, Društvo Beli tiger s sedežem v Gornji Radgoni, katerega ustanovitelj in predsednik je 33-letni Martin Pučko, pa se bo za januarski dobrodelni koncert, na katerega so prišli glasbeniki z namenom, da za 23-letnega tetraplegika Mitjo Šoštariča zberejo denar za do invalida prijaznejše vozilo, očitno zagovarjalo zaradi suma poslovne goljufije.

Spomnimo, koncert poimenovan Mlado srce nas potrebuje je bil pred dobrimi štirimi meseci v Lenartu, skupaj s prispevki donatorjev se je zbralo najmanj enajst tisoč evrov, a vsota je ostala na računu društva. Vpleteni in javnost upajo, da bo pred letom in pol v hudi prometni nesreči poškodovani Mitja iz Lenarta, ki je bil pred nesrečo avtoličar, denar za invalidu prilagojeno vozilo od organizatorja vseeno dobil.

Dobrodelna Irena Vrčkovnik na nastopu za Mitjo FOTO: Facebook
Dobrodelna Irena Vrčkovnik na nastopu za Mitjo FOTO: Facebook

Z najboljšimi nameni so zanj nastopili Irena Vrčkovnik, Ivan Hudnik, Stane Vidmar, Eva Boto, skupina Skater, Šepet, Štajerski Fakini, Žan Serčič, Gadi, Kvartopirci, Miha Balažič, Il Gadi, Gorazd Ademovič in drugi. Tako Primož Ilovar iz Gadov kot Vrčkovnikova in Vidmar so za Bulvar povedali, da so bili ob novici, da Mitja denarja do danes ni prejel, šokirani.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije