ZMERJANJE

Zanika, da bi žalil zvezdnico

Objavljeno 30. junij 2020 18.22 | Posodobljeno 30. junij 2020 18.22 | Piše: A. J.

Winona Ryder slavnega režiserja obtožuje, da jo je zmerjal na snemanju. Sporno dogajanje naj bi se odvijalo v zakulisju filma Drakula.

Priznal je, da je nekaj podobnega naročil Garyju Oldmanu.
Nepozabni, s tremi oskarji ovenčani film Drakula iz leta 1992, v katerem so zaigrali hollywoodski težkokategornik Anthony Hopkins ter nič manj briljantna Keanu Reeves in Winona Ryder, se je v teh dneh znova znašel v ospredju, tokrat zaradi domnevnega dogajanja v zakulisju snemanja.
image
REUTERS PICTURES Ryderjeva režiserju ni zamerila, pravi, da sta trenutno v dobrih odnosih. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Afero je sprožila Ryderjeva, ki trdi, da so jo soigralci na setu žalili. Kot je v intervjuju povedala 48-letnica, naj bi režiser filma Francis Ford Coppola zahteval, naj jo njeni soigralci obkladajo z žaljivimi komentarji, da bi jo spravil v jok. Reeves in Hopkins naj bi zavrnila sodelovanje. Coppola na drugi strani trdi, da se stvari niso odvile tako, kot pripoveduje Winona, priznal pa je, da je naročil Garyju Oldmanu, naj v vlogi Drakule zašepeta zvezdnici na uho grozne in hudobne reči.

»Ne vem, kaj ji je rekel, je pa takšna improvizacija nekaj običajnega v filmskem svetu,« je 81-letnik povedal reviji People. Dodal je še, da ne kriči in ne žali niti v zasebnem življenju, kaj šele da bi kaj takšnega počel v poklicnem. Ryderjeva ga je sicer v intervjuju obtožila, da je v nekem trenutku, da bi jo spravil v solze, zakričal nanjo: »Ti kurba!« Kljub tej izkušnji pa naj bi bila z režiserjem v dobrih odnosih.
81
let je star Francis Ford Coppola.


Winona je v Drakuli zaigrala v dveh vlogah. Igrala je ženo lika Jonathana, odvetnika, ki odpotuje v Transilvanijo k bodoči stranki, grofu Drakuli, pa tudi ženo Drakule, ki je v 15. stoletju naredila samomor, ker je bila prepričana, da je njen mož mrtev. Ko se nesmrtni Drakula znova pojavi v njenem življenju, oživijo romantična čustva iz prejšnjega življenja. V vlogi odvetnika je nastopil Reeves, Hopkinsu pa je pripadla stranska vloga profesorja Van Helsinga, poznavalca in raziskovalca okultnega. Film je prejel tri oskarje, za masko, kostume in zvok, in zaslužil 250 milijonov dolarjev. Pesem iz filma, Love Song for a Vampire, ki jo je napisala in izvajala Annie Lennox, je postala svetovna uspešnica.
Režiser naj bi k žalitvam ščuval tudi Wynonine soigralce.


Da je Coppola sploh začel razmišljati o snemanju Drakule, naj bi bila prav zasluga Winone Ryder, ki je režiserja seznanila s scenarijem Jamesa V. Harta. Coppola jo je bil pripravljen sprejeti, saj je želel z njo zgladiti spor zaradi snemanja tretjega dela Botra. Igralka se je namreč tik pred začetkom odločila, da ne bo nastopila v vlogi, ki jo je nato odigrala režiserjeva hči Sofia Coppola
Deli s prijatelji