Vse več zvezdnikov ima koronavirus

Idris Elba in Kristofer Hivju imata le blage simptome. Vročična Olga Kurylenko si pomaga z domačimi pripravki.
Fotografija: Tom in Rita sta lahko po petih dneh zapustila bolnišnico in odšla v samoizolacijo. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Tom in Rita sta lahko po petih dneh zapustila bolnišnico in odšla v samoizolacijo. FOTO: Instagram

Zaradi dela ali zasebno lahko letajo z enega konca sveta na drugega, kamor koli pridejo, so sprejeti odprtih rok, včasih že skoraj s fanfarami. A če je življenje zvezdnikov običajno videti skoraj kot iz pravljice, sta se njihova mobilnost in dinamično delo, povezano s potovanji in z navezovanjem vrste stikov, zdaj nekoliko zarotila proti njim.
Okuženo Bondovo lepotico so kljub visoki vročini v bolnišnici zavrnili zaradi pomanjkanja prostora. FOTO: Press
Okuženo Bondovo lepotico so kljub visoki vročini v bolnišnici zavrnili zaradi pomanjkanja prostora. FOTO: Press

»Počutim se dobro, zaenkrat nimam izrazitih simptomov, a sem v samoizolaciji,« je zapisal Idris Elba, ki mu je test pokazal, da je okužen z novim koronavirusom. Čeprav takšnega izida verjetno ni pričakoval, saj je odšel na testiranje le, ker je bil nedavno v družbi okužene osebe, morda Sophie Grégoire Trudeau, žene kanadskega premierja, za katero se je pred dnevi izkazalo, da se je pridružila vse daljšemu seznamu okuženih. Idris in Sophie sta se na začetku marca namreč udeležila dobrodelne prireditve v Londonu, pri skupinskem fotografiranju se jima je pridružil tudi Lewis Hamilton, šampion formule 1.
 

Zvezdniški nasveti


Za (vsaj) naslednja dva tedna se je oddaljil od preostalega sveta, čeprav med štirimi stenami ne sameva. Ob njem je njegova mlada žena Sabrina, ki zatrjuje, da se počuti dobro, čeprav na testiranje (še) ni odšla. Sta pa zakonca takoj, ko je Idris izvedel za svoje zdravstveno stanje, o tem obvestila družino, prijatelje in kolege.

Zdaj je igralec svoj zvezdniški status izkoristil še za to, da je oboževalcem in milijonom sledilcev po družabnih omrežjih položil na srce, naj se nasvetov za preprečevanje širjenja virusa, ki jih zdaj na ves glas trobi že ves svet, držijo kot pijanci plota. »Umivajte si roke, upoštevajte razdaljo s soljudmi, mnogi namreč širijo virus nevedoč, saj nimajo nikakršnih simptomov.« K podobnemu preventivnemu vedenju – zaradi sebe in vseh okoli – poziva tudi norveški igralec Kristofer Hivju, ki ga še najbolje poznamo kot širokoplečega Tormunda Giantsbana iz Igre prestolov in ki se je z ženo Gry Molvaer Hivju zatekel v samoizolacijo v njun dom na Norveškem. Virus namreč ni prizanesel niti njemu.


Podobno kot Idris niti Kristofer ne čuti izrazitih težav, saj da se virus pri njem zaenkrat izkazuje le kot prehlad. Ob čemer je izpostavil, da je sicer precej zdrav moški, da pa je treba v tem času misliti na druge, na starejše, tiste s kroničnimi boleznimi in sicer slabšega zdravja. »Stopiti moramo skupaj, paziti drug na drugega in se skupaj upreti virusu,« pravi in nadaljuje, da sedaj ni čas za egoizem.

Oglasili so se z Netflixa, za katerega je Hivju v Londonu nedavno snemal drugo sezono serije The Witcher. Čeprav so produkcijo začasno ustavili že pred novico, da se je igralec okužil, so zdaj zaprli vse londonske s serijo povezane pisarne in prostore ter naročili njihovo temeljito čiščenje in razkuževanje. Vsem sodelujočim, naj gre za igralce ali za tehnični del ekipe, pa svetovali, da gredo za dva tedna v karanteno in skrbno motrijo svoje počutje.
 

Bondovo dekle se bori


Če se Elba in Hivju v teh dneh počutita dokaj v redu, pa tega ne more trditi Bondovo dekle Olga Kurylenko, ki svojega trenutnega počutja ne bi privoščila nikomur. »Test na koronavirus mi je pokazal pozitivno. Zaklenila sem se v svoj dom. Bolna sem že kak teden,« je povedala zapeljivka, ki se vseskozi počuti utrujeno in razbolelo, a je našla kanček utehe v tem, da se je vsaj njena telesna temperatura zdaj nekoliko znižala, na okoli 38 °C. Ko je pred dnevi narasla še za stopinjo, je z rešilcem odšla v bolnišnico, a se kmalu vrnila.


»Zakaj sem doma in ne v bolnišnici? Ker so te polne in, če sem prav razumela, sprejmejo le tiste, ki se borijo za življenje. Rekli so mi le, naj pokličem rešilca, če se moje stanje poslabša.« Zato zdaj doma čaka, da simptomi izzvenijo, po svojih najboljših močeh si poskuša krepiti imunski sistem. »Jemljem vitamine, jem česen, pijem toplo vodo z limono.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije