Še zadnjič v uniformi

Harry in Meghan se poslavljata od kraljevega življenja. Eden zadnjih uradnih dogodkov je bil obisk koncerta.
Fotografija: Vsi so vstali in jima zaploskali. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vsi so vstali in jima zaploskali. FOTO: Guliver/Getty Images

Ena zadnjih dolžnosti Meghan in Harryja, preden se konec meseca tudi uradno poslovita kot aktivna člana britanske kraljeve družine, je bil obisk tradicionalnega glasbenega festivala Mountbatten. Na njem so nastopili člani orkestra kraljevih marincev, za to priložnost pa si je tudi Harry na uniformo pripel medaljo, ki jo je dobil kot vojak v Afganistanu.

Sussexova so pričakale stoječe ovacije, obiskovalci pa so bili še posebno očarani nad Meghan, ki je v rdeči večerni toaleti modne hiše Safiyaa, ki je na prodaj za 1500 evrov, odlično dopolnjevala svojega moža v rdeče-črni uniformi. Z omenjenim koncertom so zaznamovali 75. obletnico konca druge svetovne vojne ter 80. obletnico ustanovitve britanskih komandosov.

Sussexova sta v zaodrju pozdravila nastopajoče. FOTO: Guliver/Getty Images
Sussexova sta v zaodrju pozdravila nastopajoče. FOTO: Guliver/Getty Images
Obisk koncerta je bil hkrati Harryjev zadnji dogodek, na katerem se je pojavil kot stotnik britanske vojske, uniformo je nato skupaj z medaljo obesil v omaro. Ko bo zapustil kraljevo družino, se bo namreč odrekel tudi vsem vojaškim nazivom, privilegijem in dolžnostim. Od 1. aprila tudi ne bo smel več obleči uniforme.

Zadnji dogodek, ki se ga bosta Sussexova udeležila, pa bo slovesnost ob dnevu skupnosti narodov, kjer bosta po dolgem času srečala tudi princa Williama in Kate. Slednja sta se skupaj s Sussexovima v javnosti nazadnje pojavila novembra lani na slovesnosti ob dnevu spomina na vojake, ki so Veliki Britaniji pomagali do zmage v drugi svetovni vojni. Tokratnega dogodka se bodo udeležili tudi kraljica Elizabeta II. in drugi člani kraljeve družine, menda naj ne bi bilo le princa Andrewa, ki se mora zaradi škandala, ki ga je zakuhal zaradi prijateljevanja z obsojenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, izogibati uradnim srečanjem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije