Ne vozi, a je za avtomobile porabil bogastvo

Robbieja Williamsa je očarala zbirka vozil Eltona Johna. Na horuk je kupil pet avtov najprestižnejših znamk.
Fotografija: Sijaj prestižnih, bleščečih jeklenih konjičkov mu je za trenutek zameglil presojo. FOTO: Alexander Koerner/Getty Images
Odpri galerijo
Sijaj prestižnih, bleščečih jeklenih konjičkov mu je za trenutek zameglil presojo. FOTO: Alexander Koerner/Getty Images

Nekoliko tekmovalnosti je lahko zdrave, a kaj, ko lahko ta hitro pobegne izpod nadzora. Tega se je precej drago naučil Robbie Williams, ki ga je želja, da se postavi ob bok glasbenemu kolegu Eltonu Johnu – ali da ga celo prekosi – stala zajeten milijon evrov. Ko je zvezdnik, tedaj z 18 leti še precejšen zelenec, ki pa si je v 90. letih pod okriljem fantovske skupine Take That zagotovil legije oboževalcev in milijone dolarjev, zagledal Eltonovo zbirko avtomobilov, ga je zvila zavist. Tudi on si je želel podobnega nabora jeklenih konjičkov! Zato je v impulzivnem navalu nakupovalne mrzlice na horuk kupil pet avtomobilov najprestižnejših znamk. Pri čemer je odmislil dejstvo, da ni imel ne vozniškega izpita ne načrtov, da ga sploh opravi.
Danes lahko svoj nespametni nakup pripiše le vihravi mladosti. »Obiskal sem Eltona in njegova hiša me je, milo rečeno, navdušila. Bila je fenomenalna. V vsaki izmed štirih garaž pa je imel parkiran po en avto. Ferrarija, astona martina in še bi lahko našteval. V tistem trenutku, star sem bil okoli 18 let, je to name naredilo izjemen vtis,« je priznal Robbie, ki si je še v istem dnevu in brez razmisleka kupil pet jeklenih konjičkov. »Porscheja, ferrarija, nekega gangsterskega mercedesa, astona martina, pete znamke pa se ne spomnim več. Za vsakega sem, tudi če sem pri oceni skromen, porabil okoli 190 tisočakov. Vseh pet avtomobilov so mi dostavili istočasno.« A namesto da bi vriskal od vzhičenja in navdušenja nad novimi igračkami, se je le prijel za glavo. Prišla je streznitev. »Kaj, za vraga, sem storil?! Sploh nimam vozniškega dovoljenja!« Zato jih je skoraj tako hitro, kot jih je kupil, tudi prodal.

Avtomobilska nakupovalna mrzlica ga je zajela pred desetletji. A čeprav verjetno še zdaj rad pogleda dober, hiter avto, se zvezdnik do danes, ko jih šteje 46, ni naučil voziti. »Nikoli ne reci nikoli, a resnično me opravljanje vozniškega izpita nikakor ne zanima.« Pa tudi potrebe po njem nima, saj ga ne nazadnje okoli prevaža šofer. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije