ŠTIRJE MUŠKETIRJI

FOTO: Čudovita četverica britanskega dvora spet skupaj

Kate, Meghan, William in Harry so se udeležili proslave ob stoletnici zračnih sil. Po paradi in maši je sledil še prelet letal, ki so si ga kraljevi ogledali z balkona.
Fotografija: Čudovita četverica. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Čudovita četverica. FOTO: REUTERS

Britanske kraljeve zračne sile (Raf) te dni praznujejo 100 let obstoja. Za to svečano priložnost so najboljši piloti v državi za kraljico Elizabeto in preostale kraljeve priredili pravi spektakel. Vsi so seveda nestrpno čakali predvsem prihod tako imenovane čudovite četverice – princev Williama in Harryja ter njunih žen Kate in Meghan. Moška sta na praznovanje prišla vsak v svoji uniformi, saj sta oba izšolana pilota, na glavah njunih družic pa nista smela manjkati klobuka.

Z balkona so si ogledali prelet letal. FOTO: REUTERS
Z balkona so si ogledali prelet letal. FOTO: REUTERS

Pri tem se je podobnost v opravah vojvodinj tudi končala. Kate je namreč oblekla nežno moder plašč, ki ga je nosila že na poroki svakinje, Meghan pa se je odela v črno, kar redko počne. Tudi tokrat se je zatekla k preverjenemu modelu in izbrala obleko s podobnim izrezom kot na poroki in več drugih priložnostih, saj lepo poudari njena ramena. Na slovesnosti seveda ni smela manjkati kraljica, pred katero je izjemno naporen teden, zato je v ponedeljek tudi morala odpovedati udeležbo na krstu pravnuka princa Louisa.


Pred preletom letal so londonske ulice ob stoletnici Rafa preplavili godbeniki in vojaki, po paradi pa je sledila sveta maša v Westminstrski opatiji, ki jo je vodil canterburyjski nadškof Justin Welby, ki je le dan prej krstil Louisa. Po maši se je kraljeva družina odpravila na balkon Windsorske palače, od koder so spremljali prelet. Odraslim se tokrat niso pridružili najmlajši. Tisti, ki so prelet spremljali pred palačo, so princeso Charlotte in princa Georgea opazili na oknu palače. Malčka sta se v spremstvu varušk odlično zabavala, mahala letalom in ljudem na trgu, Charlotte jim je nekajkrat celo pokazala jezik. Mnogi so pripomnili, kako podobna sta očetu in stricu. Starejši George je namreč precej bolj sramežljiv od sestrice, na dogodkih se navadno oklepa očetove roke in redko pomaha fotografom, podobno kot William, ko je bil njegove starosti, medtem ko naj bi bila Charlotte po značaju izrezani Harry, navihana in razigrana. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije