VSE JE ŠLO NAROBE

Drama po porodu, Serena zbolela za pljučno embolijo

Teniška igralka je spregovorila o svoji porodni izkušnji in drami, ki se je odvijala po njej.
Fotografija: Serena s hčerkico. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Serena s hčerkico. FOTO: Instagram

Najboljša teniška igralka na svetu Serena Williams je sijoča in presrečna mamica štirimesečne deklice z imenom Alexis Olympia. V prvem intervjuju po porodu je za revijo Vogue opisala dramo, ki je sledila rojstvu hčerkice. »To je bil čudovit občutek, potem pa se je vse obrnilo na glavo,« je dejala.

Serena je priznala, da je bil njen srčni utrip med popadki zelo šibek, zato so se zdravniki odločili za carski rez. Naslednji dan je težko dihala. Ker je imela v preteklosti pljučno embolijo, se je tokrat hitro odzvala. Poklicala je medicinsko sestro in ji dejala, naj ji slikajo pljuča. Ta je sicer sprva mislila, da se Serena šali, vendar je zdravnik kmalu ugotovil, da je njeno zdravstveno stanje resno.

Večkrat se je zlomila

V njenih pljučih so našli nekaj manjših strdkov in jo pravočasno rešili. »Pošalila sem se z njimi, naj drugič raje takoj poslušajo dr. Williams,« je dejala Serena. Po šestih dneh se je njeno zdravstveno stanje izboljšalo, je pa sledil nov šok – vnela se ji je rana po carskem rezu. V postelji je morala preživeti šest tednov, zaradi česar je skoraj zapadla v depresijo.

Njeno razpoloženje je namreč ves čas nihalo. »Nihče ne govori o trenutkih, ko so mamice povsem na tleh, pritisku, ki sledi po porodu. Večkrat sem se zlomila. Ali razjezila, ko je moj otrok zajokal. Potem sem se počutila krivo in se spraševala, zakaj se jezim, ko pa imam tako čudovitega otroka,« je priznala teniška igralka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije