KRALJICA VESELICA

S.O.S. kvintet kliče na pomoč

Ansambel z zanimivim imenom upa, da bo glasba kmalu pregnala epidemijo. Na Kraljici veselici v Planici bo nastopilo 30 zasedb.
Fotografija: Na POP TV so že posneli promocijski video, s katerim vabijo poslušalce v Planico.
Odpri galerijo
Na POP TV so že posneli promocijski video, s katerim vabijo poslušalce v Planico.

S.O.S. kvintet, ko je treba zašpilat in zapet! S tem sloganom so se širši javnosti predstavili člani ansambla, ki ga sestavljajo sami prekaljeni in šolani glasbeniki s Štajerske in Koroške, Sandi Grobelnik, Aljaž Jelen, Mitja Marko, Primož Krajnc in Andrej Gorenjak, tem se je pred dvema letoma pridružila mlada in energična pevka Kaja Humski. Z novimi ritmi, imidžem in prenovljenim programom so kmalu začeli osvajati srca poslušalcev. Njihova Kaja pa je sploh magnet za oboževalce. Zato ne preseneča, da je prav ona tista, ki na nastopih prejema vse, od medvedkov do majic, kap, šalov, no, verjetno tudi kakšna SMS-sporočila, katerih vsebine pa ne razkrivajo.
Kaja Humski je pevka S.O.S. kvinteta.
Kaja Humski je pevka S.O.S. kvinteta.

Prva skupna skladba, ki so jo posneli s Kajo, je bila polka z naslovom Adios, v kateri opevajo dekle, ki čaka na fanta svojih sanj, a se čakanja naveliča. Lepo mi je s tabo je naslov polke, s katero so se več kot odlično predstavili na lanskem festivalu Slovenska polka in valček. Nanj se pripravljajo tudi letos, a žal je snemanje oddaj Slovenski pozdrav prekinil koronavirus in ta čas nihče ne ve, ali jim bo uspelo spraviti pod streho preostala snemanja in seveda veliki finale.

Lani poleti so oboževalce razveseljevali tudi s poletno polko z naslovom Sexy bikini. Vsekakor fantje in dekle S.O.S. kvinteta upajo, da se bo do junija situacija umirila in bodo skupaj z drugimi 30 narodno-zabavnimi ansambli stali na velikem odru festivala Kraljica veselica pod Poncami v Planici. Čeprav jim majčkeno oddiha še prija, seveda upajo, da jim bo kmalu dano nadaljevati širjenje dobre volje prek glasbe, s katero navdušujejo poslušalce. Čakajo jih namreč številni koncerti in predvsem veselice, na katerih se Slovenci zelo radi zavrtijo v ritmih polk in valčkov.
Računajo na to, da se v Planici vidimo.
Računajo na to, da se v Planici vidimo.

»Menim, da so naši ljudje pravi veseljaki, hitro jih zasrbijo pete, česar za nastope v tujini ne bi mogli trditi, saj tam po večini bolj sedijo, poslušajo in vmes kaj popijejo. Zagotovo pa nas veseli, da je na veselicah vedno več mladih, ki radi poslušajo narodno-zabavno glasbo,« pravi Kaja, prepričana, da bo tudi Kraljica veselica privabila mlade in vesele ljudi. »Slovenija tak dogodek brez dvoma potrebuje,« menijo člani S.O.S. kvinteta, med katerimi so nekateri tudi sami učitelji inštrumentov in solo petja. Sami bodo kot vedno na nastopih v Planici dali vse od sebe in razdajali energijo. »Tam bo menda zelo velik oder, zato seveda upamo, da bo še veliko večja množica pod njim,« pravijo člani S.O.S. kvinteta, ki so jim, tako se zdi, še posebno pri srcu polke.


Ne nazadnje so s polko z naslovom Nisem, nisem pred dvema letoma na Ptujskem festivalu prejeli nagrado kot najboljši kvintet. Istega leta so postali absolutni zmagovalci 43. mednarodnega festivala narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra. Za valček z naslovom Rad me imaš so namreč prejeli kar dve nagradi: nagrado za najboljšo melodijo, katere avtor je Martin Juhart, nagrajeni pa so bili tudi za najboljše besedilo. Spesnil ga je Igor Pirkovič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije