Jokerjeve stopnice turistična znamenitost

Joker bo leto sklenil z dobičkom in veliko priljubljenostjo. Oboževalci derejo v Bronx, nekoč nevaren del New Yorka.
Fotografija: Joaquin Phoenix je lahko ponosen na opravljeno delo.
Odpri galerijo
Joaquin Phoenix je lahko ponosen na opravljeno delo.

Tako preprosto, a tako atraktivno. Ikonična podoba, ki jo je ustvaril Joaquin Phoenix, je prekosila celo uprizoritve Jacka Nicholsona in pokojnega Heatha Ledgerja, ki sta se prav tako izkazala kot Jokerja in si z vlogo ustvarila zavidljiv sloves, toda film, ki je nedvomno zaznamoval mesec oktober in zaslužil že bajne denarce, skrbi celo za turizem.

Tudi napravijo se v Jokerja

Čeprav se režiser Todd Phillips z drugimi ustvarjalci že mesece ukvarja z očitki o neprimernosti vsebine, je med gledalci očitno veliko podpornikov, tudi takšnih, ki bi se v Jokerja radi prelevili vsaj za kakšen hip in s selfiejem ovekovečili junakov zvezdniški trenutek. Na stopnicah Bronxa se namreč vrstijo oboževalci filma, in to v znameniti Jokerjevi drži, nagnjeni rahlo nazaj, z razširjenimi rokami in zasanjanim obrazom, nekateri se za poseben dogodek celo napravijo v znamenita rdeča in rumena oblačila ter si nadenejo zeleno lasuljo. New York ima tako novo znamenitost, ki se je v pičlih nekaj tednih uvrstila med najbolj priljubljene mestne atrakcije, po strmih stopnicah, ki se dvigujejo le nekaj ulic stran od velikega stadiona Yankee in povezujejo aveniji Shakespeare in Anderson, pa se po novem ne vzpenjajo le domačini, ki kar ne morejo verjeti, da je njihov skromni konec mesta, ki očitno ne velja več za tako zelo nevarnega in prežetega s kriminalom, tako priljubljen med radovednimi turisti. Bronx torej ni več na slabem glasu, in le kako bi bil, ko pa živi v soju Jokerjevih žarometov. Toda množice gredo mnogim že pošteno na jetra, kažejo družabna omrežja, na katerih domačini opozarjajo na domnevne tatove in roparje, ki da prežijo na naivne obiskovalce – a jih zagotovo želijo zgolj prestrašiti in si v soseski Highbridge tako znova zagotoviti ljubi mir, so prepričani drugi.
Prizor, v katerem se plešoči Joker spusti po stopnicah ob zvokih skladbe Rock and Roll Part 2 Garyja Glitterja v ozadju, je že po nekaj predvajanjih v kinematografih postal ikoničen, glede na dozdajšnje prihodke (samo do 20. oktobra je pospravil okoli 600 milijonov evrov) pa bo film nedvomno letošnje leto sklenil zmagovito, zanesljivo pa bo pestro tudi med prihodnjo sezono podeljevanj filmskih nagrad. Režiser Phillips je, mimogrede, že pospravil zlatega leva na festivalu v Benetkah.
Oboževalcev filma, ki se fotografirajo na Jokerjevih stopnicah, je vse več.
Oboževalcev filma, ki se fotografirajo na Jokerjevih stopnicah, je vse več.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije