SPODNJE PERILO

Tega nismo pričakovali, Počivalšek se je razgalil: Nosim to spodnje perilo

Gospodarski minister je javnosti sporočil, kakšno spodnje perilo nosi.
Fotografija: Zavod za blagovne rezerve spada pod okrilje gospodarskega ministrstva, ki ga vodi Zdravko Počivalšek. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Zavod za blagovne rezerve spada pod okrilje gospodarskega ministrstva, ki ga vodi Zdravko Počivalšek. FOTO: Leon Vidic, Delo

Zaščitna oprema, ki jo za boj z epidemijo novega koronavirusa nabavlja slovenska vlada, pomeni za nekatera podjetja v času splošnega gospodarskega zastoja lep posel. Država je doslej sklenila že za 181 milijonov evrov pogodb za zaščitno opremo. Medtem ko je v petek na Brniku pristalo prvo letalo z zaščitno opremo, ki jo je za državo s pomočjo vplivnih znancev na Kitajskem priskrbelo podjetje slovenskega podjetnika Joca Pečečnika, pa se je na seznamu znašlo tudi podjetje sorodnikov gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. »Žena mojega bratranca ima tekstilno podjetje in tako jaz kot 70 odstotkov Kozjancev nosi njegovo ali njihovo spodnje perilo. In delajo transparentno,« je v osrednjem Dnevniku pojasnjeval Počivalšek.


Podjejte, o katerem je govoril Počivalšek je Konfekcija Marja iz Podčetrtka, ki izdeluje in prodaja ženska, moška in otroška oblačila. Zdaj je z državo dobilo posel v vrednosti 52.500 evrov za izdelavo kirurških zaščitnih mask.

Spodnje perilo ministra Počivalška in 70 odstotkov Kozjancev. FOTO: Oliva
Spodnje perilo ministra Počivalška in 70 odstotkov Kozjancev. FOTO: Oliva
Od lokalnega prebivalstva smo izvedeli, da je podjetje Marja na Kozjem znano in priznano, po njegovih znamkah pa menda rado poseže predvsem tamkajšnje starejše prebivalstvo zaradi preverjene kakovosti. Vanje zaupa tudi Počivalšek in po njegovih besedah 70 odstotkov Kozjancev.
Preberite: Joc Pečečnik razkril, kako do opreme: Dobesedno smo jo ukradli (VIDEO)
V ponudbi za moške spodnje perilo so spodnjice z imeni Matej, Aljaž, Bojan, Janez, Marko, Peter, Robi in Sandi, cene pa se gibljejo od 3,40 evra na kos za običajne bele spodnje hlače do 7 evrov za najnovejšo kolekcijo modrih boksaric.

Podjetje Marja je že dobavilo 14.000 zaščitnih mask. Glede na podatke urada za blagovne rezerve gre pri omenjeni nabavi za kirurške obrazne maske tip II, po ceni 0,7 evra za kos.

Doslej je v javnosti najbolj odmevala skoraj 30-milijonska pogodba za nabavo zaščitne opreme s koroškim podjetjem Acron, kjer je zaposlena mati ministra Mateja Tonina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije