DOKONČNO

Evrovizija sporočila, kaj čaka Ano Soklič in njeno Vodo

S skladbo Voda se ne bo mogla predstaviti na evrovizijskem odru.
Fotografija: Ana Soklič. FOTO: Adrian Pregelj
Odpri galerijo
Ana Soklič. FOTO: Adrian Pregelj

Zaradi koronavirusa so prireditelji Evrovizije že pred dnevi napovedali, da težko pričakovani festival v Rotterdamu na Nizozemskem odpade. Zdaj pa je končno znana tudi usoda skladb, ki so jih države letos izbrale na nacionalnih natečajih. Očitno pozivi, naj dobijo skladbe, ki so letos zmagale, priložnost drugo leto, niso obrodili sadov, saj so na uradni spletni strani Evrovizije zapisali, da se pravila za pesem Evrovizije 2012 ne bodo spreminjala, kar pomeni, da letošnje pesmi ne morejo sodelovati v letu 2021.

Dodali so, da se lahko vsaka radiotelevizija sama odloči, ali jih bodo v letu 2021 zastopali letošnji izvajalci ali ne. Zapisali so, da se zavedajo, kako zelo težko so ljubitelji festivala pričakovali izbor, in da jih žalosti, da je prišlo do take situacije. Dodajajo, da trenutno preučujejo možnosti, kako bi v teh težkih trenutkih popestrili in dvignili razpoloženje ljudi po Evropi, a da to zagotovo ne bo tekmovanje. V prihodnjih mesecih nameravajo prek spletnih platform počastiti letošnje izbrance. Kako točno nameravajo to izvesti, pa bodo sporočili naknadno.
 
Slovenske barve bi morala na Nizozemskem letos zastopati Ana Soklič s skladbo Voda, ki je bila tako v Sloveniji kot tudi v tujini deležna mešanih odzivov. Čeprav nihče ni oporekal Aninim vrhunskim pevskim sposobnostim, pa se je v zadnjih tednih znašla slovenska predstavnica na stavnicah povsem na dnu. Povsem na vrhu so bile Bolgarija, Litva in Švica. Odpoved Evrovizije je bila za Ano gotovo šok. Kot je zapisala na instagramu, še vedno zbira misli in vtise o tej odločitvi, a je jasno, da je ne glede na vse treba dati zdravje na prvo mesto in da je v tej situaciji to tudi edina prava odločitev. 

Ana je v petek zvečer tudi javno objavila predelano in končno izvedbo skladbe, s katero bi predstavljala barve Slovenije v svetu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije