V PARKU

Bralec Matej opozoril na smrtonosno past na Pohorju (FOTO)

Ni se zgodilo prvič, da so v kolesarskem parku nastavili nevarne pasti.
Fotografija: Če se zapletete v bodečo žico, je to lahko zelo boleče. FOTO: Bralec
Odpri galerijo
Če se zapletete v bodečo žico, je to lahko zelo boleče. FOTO: Bralec

»Na južni strani pod Belvijem na mariborskem Pohorju je zopet napeta bodeča žica. Razpeta je čez pot, ki ni označena ali v sklopu parka, kjer se vozijo kolesarji in motoristi,« nas je obvestil bralec, ki nam je posredoval fotografijo nevarne žice.

O nevarno nameščeni žici čez kolesarsko progo na območju Pohorja so bili v četrtek dopoldne obveščeni tudi policisti. »Policisti Policijske postaje Rače so opravili ogled kraja dogodka ter začeli zbiranje obvestil. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na kolesarski poti okoli dveh dreves napeljal bodečo žico ter s tem povzročil nevarnost za kolesarje in ostale ljudi,« so zapisali v odgovoru na naša vprašanja in dodali, da bodo o zadevi obveščali pristojno državno tožilstvo, saj obstaja sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ni se zgodilo prvič

Se pa ni zgodilo prvič, da so na Pohorju opazili smrtonosne pasti. Leta 2019 se je tik pred dirko svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu skoraj pripetila tragedija. Gorska kolesarka je pred spustom po progi odkrila nevarno napeto žico in na družabnih omrežjih zapisala, da je skoraj ostala brez glave. Jeklena vrv je bila skoraj usodna tudi za voznika štirikolesnika.

Kdo nastavlja nevarne pasti?

Pasti se pogosto znajdejo na zemljiščih, kjer pride do sporov med gorskimi kolesarji in lastniki zemljišč. S temi manevri poskušajo preprečiti športnim navdušencem, da bi se vozili po njihovem zemljišču, a pogosto gredo predaleč in vse skupaj se lahko konča tragično. Poleg napeljanih verig, jeklenic in bodečih žic včasih na progo nastavijo tudi žeblje.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije