PARANORMALNO

VIDEO: Deklica klicala duhove: sledili so napadi in smrt

14-letnica je klicala duhove.
Fotografija: duhovi duhovi FOTO: Youtube
Odpri galerijo
duhovi duhovi FOTO: Youtube

Že nekaj dni duhove buri nova grozljivka na Netflixu z naslovom Veronica režiserja Paca Plaze, ki se ga lahko spomnite po filmu REC iz leta 2007. Film je po poročanju portala The Sun tako grozljiv, da ga veliko ljudi ne more pogledati do konca. Zakaj? Zaradi neverjetnih dogodkov. Zgodba namreč govori o 15-letnici iz madridskega predmestja, ki skoraj sama skrbi za svojega mlajšega brata in sestro, saj mati vse dneve dela, oče pa je umrl. Dekle zelo privlačijo okultne zadeve, zato si kupi ouijo (govorečo ploščo ali ploščo duhov). Med šolskim odmorom v družbi dveh prijateljic poskusi priklicati duha umrlega prijatelja in svojega očeta. Od tod naprej pa njeno življenje krene v zelo napačno smer. Zaradi na videz nedolžne igrice se začnejo v dekličinem življenju dogajati zelo čudne reči. Naslednje štiri dni deklica preživlja živo grozo, ne vedoč, koga ali kaj je priklicala iz sveta mrtvih.

Film, posnet po resničnih dogodkih

Opisana zgodba ni prva, ki govori o klicanju umrlih, ki se je slabo končalo, tudi na filmskih platnih je bila že ničkolikokrat prikazana. Bolj nenavadno je, da je film Veronica posnet po  resničnih dogodkih, opisanih v policijskih poročilih španske policije iz leta 1992.

Kdo je bila »prava« Veronica?

Veronika iz »resničnega življenja« je 14-letna Estefania Gutierrez Lazaro iz južnega predela Madrida, ki je tragično umrla leta 1991. Po pripovedovanju njenih staršev je v šoli poskušala priklicati dušo prijatelja, ki je umrl v motoristični nesreči. Igrico je prekinil profesor, razbil ploščo, ob tem se je menda v prostoru dvignil skrivnosten bel dim, Estefania pa je ta nenavadni dim vdihnila. V naslednjega pol leta je menda imela napade tesnobe in halucinacije, govorila z moškim glasom, staršem pa pripovedovala o zlih sencah v svoji sobi. Odpeljali so jo na več zdravniških pregledov, nihče pa ni ugotovil, kaj je z njo narobe. Njeno stanje se je poslabšalo avgusta 1991, ko je pretepena v madridski bolnišnici padla v komo, nedolgo zatem pa umrla. Njena zdravnika sta njeno smrt opisala kot presenetljivo in sumljivo, piše hrvaški novičarski portal 24 sata.

Vrata omar so se odpirala in zapirala pred očmi policistov

Za dekličino družino pa je bila njena tragična smrt šele začetek gorja. V stanovanju so se pričele dogajati nenavadne stvari, med drugim so se baje vrata sama odpirala, električne naprave same prižigale in ugašale, slišali so šepetanje .. Neke noči je mati na svojih rokah in nogah začutila roke, ki so jo držale, da se ni mogla premakniti.

Neke noči v novembru je madridska policija prejela vznemirljiv klic. Klicali so na pomoč, ker so se slike na stenah premikale same od sebe, in ko so policisti prispeli na njihov naslov, so imeli kaj videti. Vrata omar so se odpirala in zapirala, leseni križ je padel po tleh, zaslišali so eksplozijo, zatem pa na mestu, kjer je prej stal telefon, opazili samo črn madež in luknjo. Vse to je zabeleženo v policijskem poročilu, ki so ga podpisali štirje policisti.

Po tej noči se je družina preselila v drugo stanovanje, kjer ni bilo paranormalnih pojavov, prav tako pa jih ni bilo v njihovem starem domu, kamor se je preselila neka druga družina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije