POTEGAVŠČINA?

Deček nese jajca

Štirinajstletnik naj bi v dveh letih znesel 20 jajc. Zdravniki niso našli dokazov, da bi jih sam vtaknil vase.
Fotografija: Rentgen je v njem razkril jajce. Foto: twitter
Odpri galerijo
Rentgen je v njem razkril jajce. Foto: twitter

MAKASSAR – To mora biti neslana šala, potegavščina nekoga z izkrivljenim smislom za humor, so prepričani zdravniki v bolnišnici Syekh Yusuf v regiji Gowa na indonezijskem otoku Sulavezi, kamor so nedavno sprejeli in v karanteni zadržali 14-letnega Akmala. Ne zato, ker bi imel simptome kakšne nenavadne in še nepoznane bolezni, pač pa ker naj bi, če verjamete ali ne, nesel jajca! Natančneje, v minulih dveh letih naj bi jih znesel že 20, zadnji dve kar v bolnišnici. »Znanstveno gledano človeško telo ne more producirati kokošjih jajc. To je nemogoče!« je dejal predstavnik bolnišnice, kjer so prepričani, da mora za to obstajati razlaga. Najbolj smiselna se jim zdi tista, da so dečku v rektum vtaknili jajca, a kaj ko dokazov za tovrstno početje niso našli.

Bilo je leto 2016, ko je Akmal storil to, česar ni bil zmožen storiti še noben človek, znesel je jajce. Pozneje še eno in še eno, dokler jih ni bilo 20. »V dveh letih jih je znesel 18, danes dve, skupno torej 20. Ko sem počil prvo sinovo jajce, je bil v njem le rumenjak, nič beljaka. Mesec pozneje, ko sem počil še enega, je bil v njem le beljak,« je povedal fantov oče in takoj zvrnil možnost, da bi sin jajce pogoltnil celo in bi to nekako še celo in nedotaknjeno prišlo ven na drugem koncu telesa.
»Nikoli ni pogoltnil celega jajca, čemu bi storil kaj takega? V naši vasici sem imam, verujemo le v boga, pri tem ne gre za nikakršen vudu,« je odpisal vmešavanje čarovnije. Zdravniki so tudi že skoraj v celoti odpisali možnost, da bi fant jajce vtaknil vase skozi zadnjično odprtino. A čeprav so priznali, da niso našli nikakršnih dokazov o slednjem, vseeno zavračajo misel, da bi bilo dečkovo telo nekakšen fenomen, sposobno producirati jajca. Odločeni so se dokopati do znanstvene razlage, zakaj jim je tudi rentgen razkril eno v njegovi trebušni votlini.
Mladeniča so zadržali v bolnišnici, da vidijo, ali je morda fenomen in čudež narave.
Mladeniča so zadržali v bolnišnici, da vidijo, ali je morda fenomen in čudež narave.

Fant je zdaj v karanteni in pod nenehnim nadzorom, da vidijo, ali bo znesel še katero jajce. In pozneje morda še katero. Kajti čeprav je zadnji dve znesel v bolnišnici, tedaj, v trenutku čudeža, ob njem ni bilo nobenega zdravnika. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije