VERNIKI

Avstralija ne obstaja

Tako trdijo tisti, ki so prepričani, da je Zemlja ploščata.
Fotografija: Shelley Floryd trdno verjame, da pete celine tam spodaj ni. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Shelley Floryd trdno verjame, da pete celine tam spodaj ni. FOTO: FACEBOOK

Obstaja skupina ljudi, ki trdno verjamejo, da je Zemlja ploščata. Gibanje sicer obstaja že od sredine 19. stoletja, ko je angleški pisatelj Samuel Rowbotham izdal zloženko, pozneje jo je razširil v knjigo, in predstavil idejo, da je Zemlja ploščat disk, njegovo središče je severni pol, okrog katerega so razporejene celine, rob diska pa omejuje zid ledu oziroma Antarktika. Leta 1969 je Samuel Shenton ustanovil mednarodno združenje privržencev ploščate Zemlje in od takrat vsake toliko poskrbijo, da se o njih piše in govori.
Za Avstralce se izdajajo najeti igralci, meni Shelley. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Za Avstralce se izdajajo najeti igralci, meni Shelley. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Zadnja njihova domislica, ki je prišla v javnost, je, da Avstralija ne obstaja. Te dežele, celine, po njihovem prepričanju ni, gre le za izjemno dobro laž, ki so jo v 18. stoletju sproducirali Britanci, da bi prikrili množične umore svojih zapornikov. Med letoma 1788 in 1868 so tja namreč prepeljali približno 162.000 britanskih zapornikov in jih nastanili v posebne kolonije po državi. A zagovorniki teorije, da je Zemlja ploščata, Avstralija pa ne obstaja, so prepričani, da vsi ti zaporniki nikoli več niso videli kopnega, temveč so jih z ladij pometali v morje, ljudem pa natvezili, da so jih peljali v Avstralijo.
Shelley Floryd trdno verjame, da pete celine tam spodaj ni. FOTO: FACEBOOK
Shelley Floryd trdno verjame, da pete celine tam spodaj ni. FOTO: FACEBOOK

»Kot starši, ki otroku rečejo, da so njihovega kužka poslali na neko oddaljeno kmetijo, a v resnici je poginil,« prepričanje primerja Švedinja Shelley Floryd, ki trdno verjame, da Avstralija ne obstaja.
In tisti, ki so tja že potovali, hodili po njenih tleh, se pogovarjali z ljudmi, božali koale in opazovali kenguruje? »Kjer koli že ste bili, to ni bilo v Avstraliji. Avstralija ne obstaja. Svetovni voditelji to vedo in sodelujejo pri tem, da bi ljudi še naprej prepričevali, da je tam na jugu neka celina. Tudi piloti vedo, da se morajo pretvarjati, kot da obstaja, v resnici pa potnike peljejo na katerega od otokov v Pacifiku, lahko tudi v Južno Ameriko. Tam so igralci, ki so jih najeli, da se pretvarjajo, da so Avstralci,« je prepričana Shelley, ki želi, kot pravi, da bi se ljudje končno zbudili in razumeli največjo zaroto v zgodovini, ki si je svetovni voditelji ne upajo razkrinkati, saj bi jim »Avstralija« lahko kdaj še prav prišla. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije