DUHOVNE MODROSTI

Odprte vedno vodijo nove ideje

So izjemno inteligentni in kreativni, a obenem odzemljeni. Naučite se uporabljati najmočneje izražene lastnosti v svoj prid.
Fotografija: Umetniki pogosto izgubijo občutek za prostor in čas, saj se prepuščajo toku in navdihu. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Umetniki pogosto izgubijo občutek za prostor in čas, saj se prepuščajo toku in navdihu. FOTO: Guliver/Getty Images

Velik vpliv na izoblikovanje osebnosti, ki prevladuje v odraslem življenju, imata zgodnje okolje in vzgoja, a pomembna je tudi dediščina, vsajena v naš živčni sistem, torej geni, povezani z določenimi lastnostmi. Ti vplivajo na naše odločitve, poklic ter celo izbiro prijateljev veliko bolj, kot se zavedamo. Strokovnjaki pravijo, da ne morete spremeniti tega, kar ste, lahko pa vplivate na način, kako to izražate, se odločate, soočate s situacijami. Svoje izkušnje in čustva lahko ozavestite in odkrijete, kako bolje izkoristiti svoje moči. Če vas vaša odprta, radovedna in optimistična osebnost pogosto spravi v težave, se jo lahko naučite brzdati in uporabljati svoje najmočneje izražene lastnosti v svoj prid.

Ljudje, ki jih označujemo za odprte, so izjemno hitri, vedno brez težav sprejemajo nove izkušnje, ideje in koncepte, zato imajo največ domišljije in pogosto izraženo duhovno žilico. Umetniki in akademiki so pogosti v tej psihološki kategoriji osebnosti, katerih pravo nasprotje so na primer bolj skeptični in praktični, prizemljeni ljudje. Odprte posameznike vedno vodijo nove ideje, projekti, zamisli, morebitne rešitve in pridobivanje novega znanja. Ne premišljajo kaj dosti, ampak so se vedno pripravljeni spustiti v novo dogodivščino – tako konkretno, kot če gre za potovanje njihovega duha.

Med njimi so lahko pesniki, umetniki in ustvarjalci, saj so zelo inteligentni in kreativni. Radovedni so, zanima jih vse okoli njih, zaradi česar so lahko prave enciklopedije znanja, po drugi strani pa z enako zavzetostjo raziskujejo svoj notranji svet in druge duhovne dimenzije. Bližnji hitro ugotovijo, da jih je dobro imeti okoli sebe, saj so zelo očarljivi sogovorci, s katerimi vam ne bo nikoli dolgčas. Če se preveč spustijo z vajeti, lahko drugim sicer delujejo čudno in nerazumno, medtem ko je njim popolnoma normalno, da sledijo naravnemu toku življenja ter odjadrajo tja, kamor jih odnese veter.

Poklicno so najbolj uspešni pri ustvarjanju, v umetniških poklicih, tudi kot chefi, ki predstavljajo nove ideje, koncepte in teorije drugim. V skrajnem primeru so ekscentriki. Kot rečeno, je med njimi veliko predavateljev, profesorjev, akademikov in raziskovalcev.

Okolica jih dojema kot očarljive, romantične osebe ali zavzete govorce, ki jim nikoli ne zmanjka prigod, o katerih pripovedujejo družbi. Čeprav bodo ljudje sicer sprva uživali v zanimivih pogovorih, se bodo zdeli pozornejšim poslušalcem po dolgem času preveč odzemljeni, nepovezani z resničnostjo, izgubljeni v svojem svetu. Lahko se jim bo zdelo, da sanjajo pri belem dnevu, se obremenjujejo zaradi stvari, ki jih drugi niti ne opazijo, so čustveno preobčutljivi.

Kot prijatelji vas lahko razočarajo, saj imajo vedno premalo časa za vas. Vse jih zlahka zamoti in razpeti so med tisoč in eno obveznost in zanimanje. Njihovi načrti se spreminjajo hitreje kot vreme. Če so bolj umetniški, odpovedo srečanje z vami, ker planeti niso prav postavljeni ali ker ta dan doživljajo preveč intenzivne notranje procese, če so akademski, pa lahko na vas pozabijo, ker jih je tako pritegnilo raziskovanje podrobnosti krimske vojne na internetu.

Možnosti za duhovni razvoj pri njih predstavlja uravnavanje ekscentričnosti. Pesniki se morajo zavedati, da s svojim posebnim vedenjem včasih odbijajo druge, ter se bolj prilagoditi situaciji in okolici, če želijo biti sprejeti, akademiki pa se morajo zavedati, da jih bo svet počakal, če si včasih vzamejo čas zase in ničesar ne počnejo ali se namesto knjigam in pridobivanju novega znanja posvetijo bližnjim.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije