PRISRČEN SPREJEM

Vodni slavolok za srebrnega Žigo

Krajevna skupnost Galicija vzgaja vrhunske športnike. Učencu II. osnovne šole Žalec pripravili prisrčen sprejem.
Fotografija: Žigova družina s trenerjem
Odpri galerijo
Žigova družina s trenerjem

ŽALEC – Od 14. do 21. marca so v Združenih arabskih emiratih potekale poletne svetovne igre specialne olimpijade, največje športno tekmovanje oseb z motnjami v duševnem razvoju.
Žigova družina s trenerjem
Žigova družina s trenerjem

Sodelovalo je okrog sedem tisoč športnikov iz 172 držav sveta, barve Slovenije pa je zastopalo 28 tekmovalcev: šest v atletiki, štirje v plavanju, trije v namiznem tenisu, po dva v kolesarstvu, judu in balinanju ter košarkarska ekipa.
Nagovor župana Janka Kosa
Nagovor župana Janka Kosa

Spremljalo jih je deset trenerjev, vodja delegacije pa je bil Ljubomir Miličević, predsednik Specialne olimpijade Slovenije. V slovenski ekipi je bil Savinjčan Žiga Vangoš, učenec II. osnovne šole Žalec, doma iz Krajevne skupnosti Galicija.

V judu je osvojil srebrno medaljo, za kar je zaslužen tudi njegov trener Tim Verdel iz Galicije. Kot je povedal, se je Žiga v judo vključil pred štirimi leti. Ker se je izkazal za zelo nadarjenega, sta pred dvema letoma začela bolj resno trenirati v klubu Sankaku pri Marjanu Fabijanu, pri katerem se je med drugimi kalila zlata olimpijka in njuna sokrajanka Urška Žolnir.
V spremstvu gasilskega kombija se je Žiga s trenerjem v osebnem avtomobilu zapeljal skozi vodni slavolok. FOTO: DARKO NARAGLAV
V spremstvu gasilskega kombija se je Žiga s trenerjem v osebnem avtomobilu zapeljal skozi vodni slavolok. FOTO: DARKO NARAGLAV

Žigov dosežek je bil razlog za sobotno slavje v njegovem domačem kraju pri Podružnični osnovni šoli Trje, kjer so mu domači in sorodniki skupaj s predstavniki Krajevne skupnosti Galicija, krajani ter člani gasilskih društev PGD Velika Pirešica in PGD Zavrh pripravili prisrčen sprejem.
Čestitke predsednika krajevne skupnosti
Čestitke predsednika krajevne skupnosti

Ob prihodu ga je ob cesti pričakal vodni slavolok obeh društev, na prireditvenem prostoru pa objemi in stiski rok njegovih prijateljev, učiteljev in ravnateljice II. osnovne šole Žalec, čestitala sta mu tudi predsednik krajevne skupnosti Peter Vipavc in žalski župan Janko Kos. Žigu sta izročila spominski darili, ob tem pa poudarila pomembnost tega dosežka zanj, za njegovega trenerja, za lokalno okolje ter nasploh za ekipo Specialne olimpijade Slovenije, ki je na teh igrah osvojila skupaj 24 medalj, tudi bronasto v košarki.


Žigov dosežek in sprejem je bil tako še en prijeten dogodek za druženje pod šotorom v tej krajevni skupnosti, ki je res pravi fenomen glede športnih dosežkov (iz nje denimo izhajata judoistki Žolnirjeva in Petra Nareks pa tudi smučarski skakalec Timi Zajc) in kjer znajo poskrbeti za dobro voljo, pomoč sokrajanom in še za marsikaj. Vse skupaj je bilo še toliko bolj veselo, saj ni manjkalo kulinaričnih dobrot.​ 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije