KOŠARKA

Cedevita Olimpija dobila pomembno okrepitev: dres Zmajev bo oblekel Klemen Prepelič (FOTO)

Je stalni član slovenske moške članske reprezentance že vse od leta 2014, ko je zaigral na svetovnem prvenstvu.
Fotografija: Klemen Prepelič. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Klemen Prepelič. FOTO: Cedevita Olimpija

Članska zasedba Cedevite Olimpije v nadaljevanje tekmovalne sezone 2023/24 vstopa okrepljena. Dres Zmajev bo namreč oblekel Klemen Prepelič, ki je podpisal pogodbo vsaj za dva meseca oziroma do konca koledarskega leta 2023.

Nazaj po skoraj 10 letih

V Ljubljano se bo Prepelič vrnil po skoraj desetletju, sezono 2022/23 pa je zaključil v Valencii. V Evroligi je Prepelič v sezoni 2022/23 zaigral na 27 tekmah, od tega jih je 11 začel v prvi peterki, v povprečju pa je dosegal 7,1 točke, 3,1 asistence in 0,7 skoke na obračun.

Leta 2020 je bil Prepelič izbran v najboljšo peterko španskega državnega prvenstva, hkrati pa je bil najboljši strelec španskega državnega prvenstva. Leta 2019 je z Realom osvojil naslov španskega državnega prvaka.

FOTO: Cedevita Olimpija
FOTO: Cedevita Olimpija

FOTO: Cedevita Olimpija
FOTO: Cedevita Olimpija

»Zagotovo sem zelo srečen, da bom imel po dolgem času znova priložnost zaigrati v Ljubljani. Minilo je že 45 dni, odkar sem nazadnje stopil na parket na tekmi, zato sem željan iger, dokazovanja in novih izzivov. Želim si, da skupaj stopimo na novo pozitivno pot, ki bi nam prinesla čim več zmag,« je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Klemen Prepelič.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije