DIRKA PO BASKIJI

Bo Roglič lahko branil rumeno majico?

Kolesar je tik pred ciljem padel pri visoki hitrosti. Po padcu je bil videti pretresen in omotičen.
Fotografija: Primož Roglič FOTO: Thomas Samson Afp
Odpri galerijo
Primož Roglič FOTO: Thomas Samson Afp

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) bo današnji dan na dirki po Baskiji pričakal v majici vodilnega, a za zdaj še ni jasno, ali bo v četrti etapi od Etxarri Aranatza do Legutia (159 km) po sredinem padcu sploh nastopil.

Štiriintridesetletni Kisovčan je pri visoki hitrosti grdo padel 39 km pred ciljem sredine tretje etape. Preizkušnjo je po dveh minutah ob cesti lahko nadaljeval, a je bil ob tem videti precej pretresen in omotičen.

Preden je lahko znova sedel na kolo, je po pravilih zdravnik opravili tudi krajši protokol za poškodbe glave, a ta po kasnejši objavi njegove ekipe ni kazal na pretres možganov.

Roglič je etapo končal na 18. mestu in dobro postavljen v ospredju glavnine, potem ko ga je ta pred zadnjim vzponom počakala. Kasneje se ni pojavil pred mikrofoni, da bi kot vodilni kolesar razkril, kaj se je dogajalo ob padcu.

Tudi njegova ekipa po prvi objavi ni postregla z dodatnimi informacijami o stanju Slovenca, zato bo noč dala odgovor, ali bo dvakratni zmagovalec dirke po Baskiji (2018, 2021) še lahko branil rumeno majico vodilnega.

Kako mu kaže?

V seštevku ima sedem sekund naskoka pred Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step) in deset pred Dancem Mattiasom Skjelmosejem (Lidl-Trek). Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates), ki je prav tako grdo padel, in Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) na četrtem oz. petem mestu zaostajata 14 sekund.

Danes kolesarje čakajo štirje kategorizirani vzponi, najtežjih pa je zadnjih 42 km, ko si bodo po vrsti sledili krajši klanci Olaeta (1,9 km/9 %), Untzilla (2,3 km/8,5 %) ter Leintz Gatzaga (3 km/8,7 %). Zadnjega bodo prečkali 9,3 km pred ciljem. Etapa se bo začela ob 13.28 in končala okoli štiri ure kasneje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije