NOGOMET

Bil je eden najbogatejših in najboljših, danes živi v bedi

Boril se je z depresijo in odvisnostjo.
Fotografija: Adriano v čebru v faveli. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Adriano v čebru v faveli. FOTO: posnetek zaslona

Adriano Leite Ribeiro je med ljubitelji nogometa znano ime. Nogometaš je bil celo desetletje brazilski reprezentant in član nekaterih najbolj znanih klubov v rodni Braziliji in Italiji, nazadnje pa je leta 2016 igral za Miami United.

V veliki revščini je odraščal v favelah Rio de Janeira, nato pa je postal eden najbogatejših nogometašev. Na vrhuncu priljubljenosti je dobil nadimek Imperator. Zdelo se je, da ga nič ne more ustaviti, nato je v njegovo življenje kruto posegla usoda. Smrt očeta Almira je vse spremenila.

Almir in njegov nadarjeni sin sta si bila vedno zelo blizu, zato je smrt 44-letnega očeta Adriana zelo prizadela. »Bil je zelo navezan na očeta. Ko so ga poklicali in obvestili o njegovi smrti, je telefon zalučal na tla in začel kričati. Naježil sem se, ko sem to videl,« je pred časom povedal njegov soigralec pri Interju Javier Zanetti.

Adriano se je začel boriti z depresijo in odvisnostjo, kar je pustilo sled tudi na njegovi nogometni igri. Povsem je izgubil voljo do igranja, zamujal je na treninge in zato dobival vse manj igralnega časa. Po vrnitvi v Brazilijo mu stare slave in uspehov ni uspelo obuditi. V zadnjem času živi v vili Cruzeiro, faveli iz katere je izšel. Brazilski mediji poročajo, da je zapravil celotno bogastvo.

Na instagramu, kjer Adriana spremlja 3,5 milijona ljudi, pogosto objavlja fotografije iz favele, sodeč po njegovem nasmehu, pa je srečen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije