VUELTA

Vine zmagovalec šeste etape, Roglič izgubljal čas proti tekmecem za skupno zmago

Na dirki po Španiji je Roglič peti.
Fotografija: FOTO: Bram Berkien
Odpri galerijo
FOTO: Bram Berkien

Avstralec Jay Vine (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Španiji. V ciljnem vzponu na Ascension al Pico Jano je v izjemno slabih vremenskih razmerah za 15 sekund ugnal Belgijca Remca Evenepoela.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil v zasledovalni skupini z minuto in 37 sekundami zaostanka na petem mestu. V skupnem seštevku dirke je vodstvo po današnji etapi prevzel Evenepoel (Quick Step), Roglič je četrti z minuto zaostanka. »Vine je imel danes noge za zmago. Vsi smo seveda želeli zmagati, na koncu smo v seštevku vsi malo izgubili. A do konca dirke je še daleč. Bilo je tudi zelo netipično vreme za Vuelto, a gremo naprej,« je takoj po koncu etape za prireditelje dirke dejal Roglič.

Skupno ima zdaj Evenepoel 21 sekund prednosti pred do danes rdečo majico Rudyjem Molardom (v etapi je bil Francoz 35. s petimi minutami zaostanka), tretji je domačin Enric Mas z 28 sekundami zaostanka, četrti Roglič z minuto in sekundo. Drugi slovenski kolesar na dirki Jan Polanc (UAE Emirates) je bil danes 40. (+ 6:32), skupno je tri mesta pridobil in je zdaj 36 (+ 7:17).

V petek bo na sporedu sedma etapa od Camarga do Cistierne, dolga 190 km.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije