KOLESARSTVO

Slovenci si bomo grizli nohte, za Rogliča odločilna dneva

V boju je za svojo tretjo zaporedno zmago na Vuelti.
Fotografija: Ali bo Roglič v nedeljo še tretjič zapored takole osvojil dirko po Španiji, utegne biti znano že danes ali jutri. FOTO: Sergio Perez, Reuters
Odpri galerijo
Ali bo Roglič v nedeljo še tretjič zapored takole osvojil dirko po Španiji, utegne biti znano že danes ali jutri. FOTO: Sergio Perez, Reuters

Pred kolesarji na španskem krogu je še pet etap. Prva ključna je lahko že danes, saj udeležence čakajo trije izjemni vzponi, vključno z legendarnim na Lagos de Covadonga.

Najprej kolesarje čaka Alto de Hortiguera, 5,3-kilometrski vzpon s povprečnim naklonom 4,7 odstotka. Sledi Collada Llomena s 7,6 kilometrov dolgim vzponom s povprečjem 9,3 odstotka in odseki s 14-odstotnim naklonom, za konec pa pride na vrsto še 12,5-kilometrski vzpon na Lagos de Covadonga, ki vključuje dele z 18-odstotnim naklonom.

V skupni razvrstitvi ima Norvežan Odd Christian Eiking 54 sekund prednosti pred Francozom Guillaumom Martinom in minuto ter 36 sekund pred Primožem Rogličem.


V četrtek na vrsti dragulj


Po izjemno zahtevni današnji etapi je v četrtek na sporedu še kraljevska etapa z novimi tremi vzponi in zaključkom na Alto D'El Gamoniteiru, ki so ga organizatorji poimenovali dragulj 76. dirke po Španiji. Gre za 15-kilometrski vzpon s povprečnim 10-odstotnim naklonom. Pred tem bodo morali udeleženci prečkali San Lorenzo (9,9 km, 8,6-odstotni naklon), La Cobertorio (7,9 km, 8,6-odstotni naklon) in El Cordal (12,2 km, 3,8-odstotni naklon).

Dirka po Španiji se bo končala v nedeljo (pred tem udeležence čakata še dve relativno gorski etapi, a manj zahtevni kot prejšnji dve) s 33,7 kilometra dolgim kronometrom. Prva polovica je stalni vzpon, sledi nekaj kilometrov spusta, nato pa tehnično izpeljan zaključek z naklonom, ki bi moral ustrezati Rogliču.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije