NOGOMETAŠI V AKCIJO

Nad Črnogorce napadalci Zajc, Bezjak in Matavž

Drevišnja tekma Slovenije v Črni gori že generalka za ligo narodov. Nova desetka izbrane vrste Miha Zajc sproča, da je dobro pripravljen.
Fotografija: Selektor Tomaž Kavčič pogleduje na uro: drevi bo vodil zadnjo tekmo pred septembrskim začetkom lige narodov. Foto: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Selektor Tomaž Kavčič pogleduje na uro: drevi bo vodil zadnjo tekmo pred septembrskim začetkom lige narodov. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Kaj bo opravila slovenska nogometna reprezentanca na gostovanju v Podgorici? Drevi (20.15) bo seveda štel rezultat, še močneje bo zaznamoval mesece do 6. septembra končni vtis prenovljene jate selektorja Tomaža Kavčiča. Ta po skromni marčni podobi nujno potrebuje zasuk na tradicionalno neprijaznem igrišču stadiona Budućnosti.

»Nihče ne beži od ocene, da smo marca razočarali v tekmah z Avstrijo in Belorusijo. Reprezentance, kakršna je tudi naša, ali pa črnogorska, če hočete, so lahko uspešne le z maksimalno bojevitim pristopom. Premoremo dovolj kakovosti za uspeh proti večini tekmecev, toda le ob izpolnjenem pogoju bojevitosti. Temu vtisu se želimo približati v Podgorici,« je ocenil Kavčič, ki je včeraj dopoldne odpeljal reprezentanco z brniškega na podgoriško letališče, zvečer so njegovi izbranci preizkusili tudi tamkajšnji nacionalni stadion, na katerem igra domače tekme Budućnost, ki je – mimogrede – tudi v zadnji sezoni DP gledala v hrbet Sutjeski iz Nikšiča.

Kavčič bo prisiljen iskati nove rešitve tudi v Črni gori. Položaj med vratnicama bo zasedel Vid Belec, v obrambno vrsto bosta vskočila debitant Miha Blažič, ki je najučinkovitejši branilec madžarskega prvenstva, in Martin Milec, ki bo zamenjal poškodovanega Nejca Skubica. Pod drobnogledom bo tudi Miha Zajc, ki bo igral na prestižnem položaju desetke, na katerem bo moral garati tako v napadu kot obrambi. »Za menoj je odlična sezona v Italiji, dobro sem pripravljen,« sporoča selektorju Zajc, ki s svojimi 23 leti optimalno ustreza Kavčičevi strateški usmeritvi. Selektor namreč dobro ve, da se začenja pravi boj šele marca prihodnje leto in da bi bilo modro že danes računati predvsem s fanti, ki šele prihajajo, ne z aduti, ki bodo iz leta v leto težje prenašali dodaten križ na hrbtu.

Vsekakor bo zanimivo, bomo videli, kako se bo Kavčičev napad Zajc-Bezjak-Matavž soočil z resda oslabljeno, toda očitno visoko motivirano reprezentanco. Tudi Črnogorci namreč želijo zmagovito končati priprave za uspešen start v ligo narodov. Septembra bodo namreč začeli igrati v močni 4. skupini lige C skupaj z Romunijo, Srbijo in Litvo. Beograjčan na črnogorski klopi Ljubiša Tumbaković se je soočil z številnimi odpovedmi, manjkala bosta tudi prva zvezdnika Stefan Savić (Atletico) in Stevan Jovetić (Monaco). Med preostalimi kotirajo najvišje Marko Vešović (Legia), domačin iz Podgorice, ki je opozoril nase pod vodstvom Matjaža Keka na Reki, Beograjčan Adam Marušić (Lazio) in Fatos Bećiraj (Mechelen), 30-letni napadalec iz kosovske Peći. »Čaka nas podobno zahtevna tekma kot zadnja v Zenici. Slovenija poimensko ni tako privlačna kot BiH, toda ne bo nam lahko,« je zatrdil Bećiraj. Verjetni enajsterici, Črna gora (4-2-3-1): Petković, Vešović, Tomašević, Simić, Stojković, Mirković, Kosović, Marušić, Jovović, Janković, Bečiraj; Slovenija (4-2-3-1): Belec, Jokić, Mevlja, Blažič, Milec, Krhin, Kurtić, Verbič, Zajc, Bezjak, Matavž.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije