MXGP

Na nizozemski mivki še po tretje stopničke

Tim Gajser bo motokrosistično sezono nadaljeval v Valkenswaardu. Po drugih mestih na uvodu svetovnega prvenstva je tekmovalno nabrušen.
Fotografija: Tim Gajser, na fotografiji v sredini v belem kombinezonu, komaj čaka nadaljevanje sezone. FOTO: mxgp.com
Odpri galerijo
Tim Gajser, na fotografiji v sredini v belem kombinezonu, komaj čaka nadaljevanje sezone. FOTO: mxgp.com

AMSTERDAM – Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser si bo konec tedna na tretji dirki sezone v razredu MXGP, dirki za veliko nagrado Nizozemske v Valkenswaardu, poskušal še tretjič zaporedoma privoziti uvrstitev na zmagovalni oder. Sezono je začel vrhunsko in je na uvodnih dveh dirkah svetovnega prvenstva v Argentini in Veliki Britaniji osvojil drugi mesti. Še zlasti odličen je bil minuli konec tedna v Matterley Basinu, kjer bi si brez padca v prvi vožnji, v kateri je nato z izjemno borbenostjo in kljub načetemu motorju zasedel tretje mesto, v drugi vožnji je prvi prevozil skozi cilj, v skupnem seštevku obeh dirk lahko pribojeval tudi najvišjo stopničko. Nova priložnost za vrhunsko uvrstitev bo že konec tedna. Motokrosistična karavana se je preselila na Nizozemsko, kjer jo s sobotnimi kvalifikacijami in nedeljsko dirko čaka prva letošnja preizkušnja na mivki. Na njej dvakratni svetovni prvak doslej v primerjavi s specialisti za te podlage ni bil povsem v ospredju, a tokrat bo morda drugače, saj je na takšni podlagi pred sezono veliko treniral.

Poškodovani dvojec

»Ko sem bil na pripravah na Sardiniji, sem večinoma vozil na mivki. Tudi vse tri pripravljalne tekme so bile na mivki,« je povedal Tim Gajser. Pri pripravljalnih tekmah gre za tekme odprtega italijanskega prvenstva, v katerem je slovenski šampion v skupnem seštevku treh dirk zaostal le za Antoniom Cairolijem. Haložan se je iz Matterley Basina takoj odpravil na Nizozemsko, kjer je v začetku tega tedna že testiral motor in treniral, seveda na mivki. »Počutim se dobro in že komaj čakam dirko,« je še dodal. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva sta se po uvodnih dveh dirkah Cairoli in Tim Gajser že močno oddaljila od tekmecev. Italijan ima osem točk prednosti pred slovenskim voznikom, tretji Francoz Gautier Paulin pa za Gajserjem zaostaja za 15 točk. V Valkenswaardu ne bosta nastopila poškodovana Nizozemec Jeffrey Herlings in Francoz Romain Febvre. Gajser bo na Nizozemskem edini slovenski voznik v razredu MXGP. V čakalni vrsti za nastop v razredu MX2 pa je 18-letni Jan Pancar, ki bo, če bo dobil povabilo, poskušal osvojiti prve letošnje točke. V Veliki Britaniji minuli konec tedna je bil na svoji prvi dirki sezone 27. Dirka v razredu MXGP na nizozemski veliki nagradi bo v nedeljo, prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije